Прочитај ми чланак

Вучић о оптужбама против Телекома: Разарају јавни ресурс

0

Србија ће учествовати у разговорима у Белој кући, а теме ће бити економске, рекао је данас председник Александар Вучић.

Вучић је то рекао током гостовања на ТВ “Пинк”, коментаришући изјаву Ричарда Гренела, специјалног изасланика Доналда Трампа за разговоре Београда и Приштине, да ће се две стране састати 2. септембра у Вашингтону.

“Србија није у позицији да одбија разговоре. Зашто је Гренел рекао да ће то бити преговори, а не разговори – то је питање за њега. У разговорима ћемо да учествујемо, а теме су економске. То су добре теме. Хоти ће, као и увек, да говори да су то две независне државе и за Американце и јесу, да будем сасвим отворен. а и за највећи део ЕУ”, рекао је Вучић.

Ипак, како је рекао, нећемо их тако третирати на овом састанку.

“Људи морају да знају: они су опет упали тешком машинеријом у Дечане. Баш их брига и за одлуке њихових судова. Људи треба да имају поверења: у интересу нашем и Албанаца је наше економско отварање”, рекао је Вучић.

“Дежурни кривац”

на коментар водитеља да је он “дежурни кривац” за све негативно и у земљи и у иностранству, Вучић је рекао:

“Кад гледате ово око короне – криви сте када имате вакцину, криви сте кад је нема. Када кажете да долази из Кине вакцина, кажу – нећемо кину; када кажете стиже Русија – не ваља Русија. Не ваља ни вакцина из ЕУ. Ја да вам кажем право – ако победи Звезда, Вучић је наместио; ако победи Партизан – Вучић је наместио”, рекао је он.

“Милка је фантастична чоколада”

Коментаришући изјаве Маринике Тепић о “Телекому”, рекао је да жели да говори као председник Србије, а не као лидер СНС.

“Телеком” је акционарско друштво у ком држава има већински капитал. Да ли је посао политичара да разарају државни капитал, да разарају или да помажу? Ја сам тражио од Привредне коморе да тражи веће присуство српске робе на рафовима. Не забрањујемо увоз, понашамо се по правилима ЕУ. Мени је супер “Пионирова” чоколада са рижом, али и “Милка” је фантастична чоколада”, рекао је Вучић.

Враћајући се на тему “Телекома”, рекао је да сматра да је посао политичара да ради у интересу “јавног ресурса”.

“Ни динар од Телекома немам”

“Ми нисмо продали Телеком, тражимо да са њим уђемо на Косово, тражили смо да уђемо и у Албанију. То је најважнији оператер у Црној Гори, други најважнији у БиХ. А онда нађете политичаре који ће да руше Телеком. Са којом тезом? Да је то каса једне политичке партије. Немам ни динар од Телекома, али лидер њене партије је узео 30 милиона евра док је био на власти”, рекао је Вучић.

Мислили су да ће да купе Прву и Б92, а онда је неко други то купио, изјаловио им се посао, и данас им Телеком смета, додао је он.

“Тако су разарали и наменску индустрију”, рекао је он.