Прочитај ми чланак

Вучић: Нема више назад, идемо у битку до краја, не плашим се!

0

Лидер СНС и први потпредседник Владе Александар Вучић каже за Курир да су га о претњама које је приведени Мирослав Мишковић изрекао на његов рачун обавестили из полиције. Тврди да се није уплашио и да не страхује за своју безбедност, и најављује још жешћу борбу против криминала и корупције.

– Мишковић је то јуче, ваљда у бесу, говорио. Уверен сам да је то било у афекту.

Плашите ли се за своју безбедност?

– О томе не размишљам. Када сам прихватио овај посао, знао сам да неће бити лако. Али исто тако сам рекао да ћу ићи до краја, да у Србији не постоје заштићени и недодирљиви и да је држава јача од свакога од нас.

Да ли вам је Мишковић и раније претио?

– Постоје оперативна сазнања, која су ми пренели представници српских и страних безбедносних служби, о претњама које постоје, а које долазе од моћних људи из политичко-економског живота Србије. Знам какву сам пресуду себи потписао тиме што нисам спречавао тужиоце и полицију да раде свој посао. Без обзира на то да ли ће егзекуција бити за годину, пет или десет, свеједно је, не бринем и не плашим се.

Очекујете ли покретање посебног поступка због претњи?

– Не.

Кад сте рекли да је ово први предмет о Мишковићу, и да постоји други и трећи, на шта сте мислили?

– Мислио сам на „Делреал“, „Ц маркет“…

Хоће ли ово хапшење имати последице на односе у Влади?

– Не очекујем проблеме у коалицији. Ако их буде, имам поруку за људе у Србији – ко год хоће изборе, ја од њих нећу бежати. Знам да међу политичарима има много више заштитника лика и дела Мишковића него оних који подржавају борбу против корупције, и то ће се тек показати. Овде је реч о извршењу кривичних дела, а за то се у свакој цивилизованој земљи, па и Србији, одговара.

Хоће ли бити оних који ће вас критиковати?

– Отворени су велики и тешки предмети, и истрага ће бити настављена, па могу очекивати још теже и жешће нападе. Само молим оне који су данима говорили да актуелна власт истражује Мишковића како би то касније од њега наплатила да упуте извињење онима који су водили истрагу, пошто очигледно није све баш онако како су неки пројектовали.

„Сартид“ следећи на тапету
Које су истраге још актуелне?

– Тужиоци ће рећи своје, ја засад могу само да кажем да је овај предмет један од оних 24 које је радила Радна група. Нема ту никаквих тајни, у неколико тих предмета говорило се и о случајевима у које је уплетен Мирослав Мишковић. Колико знам, тренутно је актуелна „Нибенс група“, али раде се и остали предмети, попут „Делреала“, „Ц маркета“, „Сартида“ итд.

 

(Курир)