Прочитај ми чланак

Вучић: Не плашим се Динкића!

0

 Vucic Dinkic3
(Ало.рс)

Млађан Динкић поруком да неће смењивати своје министре уколико му коалициони партнери то добро не образложе и покажу боље кандидате ако их имају, бацио је практично рукавицу у лице првом потпредседнику Владе Александру Вучићу, кога је и директно прозвао у свом говору након Предсендиштва Уједињених региона Србије.

На овакву провокацију, лидер Српске напредне странке поручио је за „Ало!“ да га никако не плаши Динкићева рукавица, али ни да му не пада на памет да лидеру УРС-а било шта образлаже.

Не пада мУ на памет да било шта образлаже и доказује Млађану Динкићу
Када смо га позвали да прокоментарише Млађине жаоке на његов рачун после Председништва странке, лидер Српске напредне странке каже да није Динкић тај коме треба да полаже рачуне.
– Био сам на путу, па нисам чуо његову изјаву у оригиналу, већ сам је само видео у писаној форми. Али да вам кажем, нећу и не пада ми на памет да Динкићу било шта образлажем и доказујем! Народ је тај коме нешто треба да докажемо и покажемо – категорично је за „Ало!“ поручио вицепремијер. На наше питање да му је Динкић ипак својом поруком бацио рукавицу у лице и изазвао га, имао је занимљив одговор:

Вулин сигурно неће преговарати са ЕУ

Иако су га већ у медијима промовисали као најозбиљнијег кандидата за главног преговарача Србије са ЕУ, Александар Вулин сигурно неће бити на тој позицији, сазнаје „Ало!“ од добро обавештеног извора у Влади Србије, а као један од главних кандидата и даље се помиње министар правде Никола Селаковић.

 – Па нисам баш импресиониран том Динкићевом рукавицом! Али, нека, Главни одбор је ускоро и ту ћемо све видети и одмерити – најавио је лидер напредњака и поновио „наш посао је да радимо у интересу народа, и то је једино мерљиво“.

Како што су сви медији пренели, лидер урсоваца и министар финансија и привреде после тросатног састанка са својим најближим сарадницима, поручио је да је спреман да замени своје министре, само у случају да коалициони партнери прецизно образложе зашто нису добро радили.

– Ако Вучић каже да је Верица Калановић направила афере, упропастила државни новац, није урадила довољно, а његови министри су направили чудо, мислим да не треба ја да говорим да оде, она ће отићи сама.

Ако неко није задовољан, може јавно да каже и да образложи зашто, да покаже мерљивим критеријумима кога треба заменити и немамо никакав проблем да се нас троје повучемо. Немам проблем да сменим своје министре, ако друге странке предложе неког бољег – изјава је Динкића у фотофинишу реконструкције, која је изазвала оштру реакцију вицепремијера.

Да подсетимо, Динкић ће у недељу окупити Главни одбор УРС-а на коме ће бити говора о смени 15 државних функционера те странке, док ће и СНС и СПС своје коначне одлуке донети на страначким органима који су заказани за крај следеће недеље.

Пети пут вам кажем, нећу бити премијер без избора!
Док из СНС све учесталије стижу поруке да Александра Вучића виде у премијерској фотељи, те се и рокаде појединих ресора и функција помињу као један од могућих модела реконструкције, Вучић је у разговору за „Ало!“ ставио тачку на спекулације да ће ускочити на Дачићево место.

– Може да предлаже ко шта хоће. Већ пет пута сам рекао и нећу да понављам. Нећу да будем премијер без избора и никакве ротације у том смислу не долазе у обзир – категоричан је Вучић.