Прочитај ми чланак

„Вучић извршио својеврсни мандатарски пуч“

0

Оно што Александар Вучић, мандатар за састављање нове Владе Републике Србије, тренутно ради најпрецизније се може окарактерисати као понижавање грађана Србије, урушавање државних институција и својеврсни мандатарски политички пуч, оцениле су у четвртак Двери.

bosko tapseУ саопштењу, Двери наводе да је Влада Србије већ пола године у оставци и функционише у техничком мандату, што како наводе „нити је нормално нити је добро за државу Србију“.

– Просто је невероватно да неко ко је освојио више од 50 одсто гласова на изборима већ три месеца не може да састави нову Владу. Александар Вучић није ни председник Владе ни премијер, како га медији називају, већ само мандатар за састав нове Владе. Бесмислено је да мандатар за састав нове Владе сваки дан држи конференције за медије – наводе Двери.

– Ненормално је да има времена да цео дан прима грађане, а није успео ни Владу да формира. Посебно је бесмислено да се укидају све друге државне институције и да сву власт преузима нови центар политичке моћи у Србији – мандатар за састав нове Владе – истиче та странка.

Двери тврде да „не постоји ниједан мандатар за састав нове Владе на свету који прима грађане, потписује историјска помирења, сваки дан држи конференције за медије, отвара фабрике, представља земљу у свету и глуми изабраног председника Владе“.

– Поставља се питање зашто Вучић говори на све друштвене теме и држи конференције за медије у вези са свим државним питањима? Зашто, нпр, о нашим новим суграђанима из Гвантанама информације није дао министар правде у техничком мандату? Зашто о новим проблемима у вези са мигрантском кризом нас није известио министар полиције у техничком мандату? Зашто нам „нове економске успехе власти“ не саопшти министар финансија у техничком мандату? – наводе даље Двери.

– Када се узме у обзир да је Александар Вучић на челу Бироа за координацију свим службама безбедности у Србији – све ово постаје до те мере недемократски политички поредак, да се поставља питање да ли је Вучић извршио својеврсни мандатарски пуч? – тврде Двери.