Прочитај ми чланак

ДСС: Вучић иде у Брисел да пита чија је српска Трепча

0

Da_mozda_Ne_Sanda

Председник Србије не треба да иде на инаугурацију хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић све док она не образложи увредљиве и претеће изјаве за Србе, рекла је Санда Рашковић Ивић гостујући у емисији „ДА МОЖДА НЕ“ на РТС.

Председница Демократске странке Србије је истакла да је крајње забрињавајућа иконографија и реторика у Хрватској, која је праћена разбијањем ћириличних табли и усташоидним дивљањем на стадионима и Томсоновим концертима.

“ У Хрватској се чује „Србе на врбе, а ако нема врба, нема везе добре су и брезе“, а то нико не санкционише!“, нагласила је она.

Председница ДСС је указала да Влада Србије мора много жустрије и одлучније да брани избеглице и Србе у Хрватској.

„Увек се мера добросуседских односа у региону мерила повлачењем Србије и спремношћу на њене компромисе“, рекла је Рашковић Ивић.

Са друге стране, она је указала на драматичне размере таблоидизације српског друштва која се манифестовала и у писању Информера о хрватској председници.

„Вучићевић се извинио због насловне стране, али мислим да то није довољно и да се преко овог скандала олако прешло. Могу само да замислим какву би Вучићевић казну добио 90-их година док је Вучић био министар информисања“, истакла је Рашковић Ивић.

Председница ДСС критиковала је Бриселски споразум, којим је „Србија де факто признала независност Косова и предала север Косова“.

Говорећи о Трепчи, она је рекла да се „Вучић хвали да је Србија победила око Трепче, а на крају ће ићи у Брисел да издиктирају шта ће се дешавати. Он иде у Брисел да пита чија ће бити српска Трепча. Ако се Трепча не врати Србији, потребно је прекинуте преговоре са Европском унијом“, закључила је Рашковић Ивић.

Поглeдаjте емисију ДА МОЖДА НЕ (www.rts.rs)