Прочитај ми чланак

Вучић и Вулин усред ванредног стања мисле о рејтингу?

0

Иако је 16. марта у Србији уведено ванредно стање и, иако су парламентарни избори одложени и председник Србије Александар Вучић рекао да се одлажу све страначке активности због ситуације у којој се Србија налази због коронавируса, председник Вучић и министар Вулин наручили су мерење рејтинга министара.

Наиме, на сајту Министарства одбране 25. марта објављен је предмет јавне набавке „Услуга испитивања рејтинга министара“, што је, сасвим разумљиво, усред ванредног стања и тешке ситуације у земљи, у којој због коронавируса свакодневно оболи много грађана и неколико премине, изазвало бес грађана Србије.

Док је на снази полицијски час за грађане старије од 65 година током целог дана, а за остале од 17, односно 15 часова викендом до пет ујутро, док се свакодневно дешавају отпуштања многих запослених грађана широм Србије, и док не знамо шта ће се даље дешавати и колико ће грађана оболети од пошасти зване Ковид-19, министар Вулин и председник Вучић не губе време, већ желе да знају какав је рејтинг министара, што су овим предметом јавне набавке и показали!

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић огласила се овим поводом на Твитеру и питала министра Вулина одакле му усуд да у време епидемије и ванредног стања наручује мерење свог рејтинга.

– О трошку грађана! У једној ствари су официри у праву – ниси ти левичар, ти си левак! И неписмен! И са и без „рАјтинга“ – написала је Тепић.

Уредник БИРН-а Слоба Георгиев, такође се огласио овим поводом.

– Ево колико Вулин и Вучић брину. Занима их рејтинг. Шта друго? Хоће неко да се пријави на тендер – написао је Георгиев.

И заиста, је л’ вас није срамота да уместо бриге о грађанима Србије који се боре са вирусом Ковид-19 бринете о сопственом рејтингу?