Прочитај ми чланак

Србија земља лажова: На челу је највећи, а ту су и лажне владике, академици…

0

Лутајући интернетом пронађем и текст и дискусију у коме један масон (слободни зидар) тврди да у Србији има више лажних масона него оних који су то нису. Нисам у овој тематици па ми остаје да верујем да је то тако, али за разлику оних који се томе изненађују мени је тај феномен сасвим нормалан, односно боље да кажем да феномена ту и нема јер Србија је земља превараната и лажова у сваком сегменту друштва.

Пођимо од СПЦ где је евидентно да је број „лажних“ владика и свештеника који у Бога не верују далеко већи од оних које би могли да назовемо достојним. У САНУ сигуран сам има много више „лажних“ академика него оних који су то високо звање заслужили.

Имамо сигурно данас више лажних доктора од оно мало који су на поштен начин стекли ту престижну титулу. Међу полицајцима су и оне јајаре који узимају коју хиљадарку за пребрзу вожњу или сарађују са мафијом, а тек у медији је гнездо тешких лажова као аналитичара, коментатора стручњака…

Оне лажне пророке, надрилекаре, „истраживаче паранормалних појава“, нумерологе, астрологе, хороскопџије и да не помињем. И наравно да се упитамо, а зашто нам је то тако у земљи Србији, тачно је да смо преваранте и у историји имали али оваква епидемија и навала лажова је ипак незапамћена.

Разлог оваквог стања је јер нам је на врху пирамиде власти највећи лажов и преварант кога имамо, па се то лагање са врха спушта наниже, прво на његове најближе сараднике који у лажима чак покушавају Великог лажова да престигну, али то им ипак не иде тако лако иако се труде, а после ниже и ниже, све до оних најмањих шрафића који за литар зејтина и кило шећера лажу и себе и друге.