Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ И ВАЛС НА КАЛЕМЕГДАНУ: Живела Србија! Живела Француска!

0

vucic-vals

Премијери Србије Александар Вучић и Француске Мануел Валс данас су предводили делегације својих земаља на церемонији полагања венаца на Споменик захвалности Француској на Калемегдану, где су се обратили присутнима.

Окупљенима се прво обратио српски, а потом и француски премијер. Обојица су своје говоре завршили речима: Живела Србија! Живела Француска!

Премијер Србије Александар Вучић поручио је данас с Калемегдана да је Србија слободна, једна, једина и недељива и да нико неће сруштити стабилност земље, ма колико се трудио.

„Свима који покушавају да уруше мир и стабилност у земљи, који данас позивају на отцепљење дела наших територија, који политиком, а не правом, покушавају да изазову дестабилизацију Србије, поручујем јасно и недвосмислено…

– Србија је слободна, једна, једина и недељива, стабилност Србије нећете срушити ма колико се трудили“, рекао је Вучић на Калемегдану, након полагања венаца на Споменик захвалности Француској.

Премијер Француке Мануел Валс поручио је данас да је Француска радосна што је поново нашла братску Србију и да је чека отворених руку у Европи.

„Француска и Србија, јуче уједињене у рату, данас су поново уједињене у пројекту мира – Европи“, рекао је Валс на Калемегдану, након полагања венаца на Споменик захвалности Француској. За Французе је, према његовим речима, то начин да поруче: „Волимо Србију као што је она нас волела“.

Скуп је завршен песмом „Креће се лађа француска“ у дирљивом извођењу дечјег хора.

Председник Владе Француске Мануел Валс претходно се састао с председником Србије Томиславом Николићем, а нешто раније састао се и са градоначелником Синишом Малим. После полагања венаца, Валс ће одржати предавање у згради Ректората БУ после чега ће се с премијером Вучићем упутити у обилазак Обреновца.

(Курир)