Прочитај ми чланак

Вучић: „Градимо више километара ауто-пута него Броз“

0

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да Србија гради више километара ауто-пута него што се градило у време Јосипа Броза Тита.

Današnji rezultati su snažna podrška našoj demokratiji, reformama međunarodnim zalaginjima i evropski integracijama, ali ono što je mnogo važnije od svega da smo pokazali i sebi i svetu da je Srbija ujedinjena u želji i zajedničkim zalaginjima za bolju budućnost, poručio je premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Он је најавио да ће већ за двадесетак дана бити отворено око 10 километара Коридора 10 од Просека до Црвене Реке.

Србија гради аутопутеве, источни и јужни крак Коридора 10 и већ иза 6. новембра око 10 км ћу отворити од Просека до Црвене Реке“, рекао је Вучић у Нишу после састанка са начелницима пет округа, градоначелницима и председницима општина тих округа.

Он је најавио да ће пре краја 2016. бити отворена и деоница од Пирота до Димитровграда, као и да остаје да се заврши део код тунела Банцарево од 12 км и обилазница око Димитровграда на источном краку Коридора 10.

Вучић је рекао да се гради и аутопут на Коридору 10 на југу кроз Грделичку клисуру од 28,5 км и да остаје да се заврши осам км од Левосоја до Српске Куће.

Радови напредују одлично и направићемо више аутопутева него у Брзовое време”, истакао је Вучић.
Он је рекао да ће и на Коридору 11 већ 31. октобра отворити 44 км аутопута од Љига до Прељине.

Премијер је изјавио да је влада издвојила додатних две милијарде динара за градове и општине у пет округа на југу Србије, истичући да ће држава радити на томе да се још новца обезбеди за тај крај земље кроз инвестиције и нова радна места.