Прочитај ми чланак

Вучић држао говор фотељама на самиту у Глазгову

0

Председник Србије Александар Вучић би волео да се у сваком друштву представи као одличан говорник, али његова запаљива реторика и демагогија нису баш најбоље прошле када је држао говор у Глазгову на самиту COP 26, јер је сала дословно била празна.

Није Вучић на климатском самиту могао да се послужи старим добрим триком и довезе аутобусе из читаве земље, пуне својих гласача који ће га слушати, тапшати и викати „живео Вучић“. Далеко је Глазгов…

Иако треба да будемо „поносни каквог председника имамо јер је одбрусио свима“, како пишу режимски таблоиди, Вучићево махање прстом светским лидерима и сваљивање кривице на веће земље, ипак, није прошло како је замислио.

Уместо да, рецимо, америчком председнику Џозефу Бајдену и британском премијеру Борису Џонсону клецају колена од Вучићевог страшног говора и прозивки, испоставило се да оно што је српски председник имао да каже, заправо, није никога занимало.

Тако је Вучић у огромној сали говорио пред тек неколико људи, а већина места зврјала је празно. Ово су приметили и корисници друштвених мрежа који су упоредили број присутних када је говорио Борис Џонсон, а затим Вучић, кога су изгледа „слушале само фотеље“.

Да ствар по председника буде гора, његов фамозни говор преносио је РТС, познатији као Ђиласова телевизија. Може се закључити да Вучићу ових дана баш и није лако, јер светски лидери су показали шта мисле о њему, а ускоро би то могли да ураде и грађани Србије.