Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Био сам запрепашšћен изјавама појединих из коалиције око СПС

0

vucic2

Лидер СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да саслушање бившег шефа кабинета Ивице Дачића Бранка Лазаревића није изведено зарад изборне кампање.

Вучић је, гостујући у „Упитнику“ Радио-телевизије Србије, приметио да у Србији постоји принцип да се у свему види нешто лоше и „некаква белосветска завера“, али да, међутим, он нема никакав проблем с тим да у њему виде кривца за све.

„Немам проблем с тим, али прихватам велики део одговорности, за разлику од других који од те одговорности беже. Сутра да доведемо Шарића неко ће рећи да је доведен у изборној кампањи. Мислите да је некоме то потребно због резултата? Није, али наша је обавеза да га доведемо“, поручио је Вучић.

Он је додао да је Шарић оптужен и да не може да буде ослобођен некаквим договорима, нагласивши да је одлука на суду и да у то не треба нико да се меша. Вучић се осврнуо и на изјаву лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палме који је, коментаришући саслушање некадашњег шефа кабинета министра унутрашњих послова и лидера СПС Ивице Дачића Бранка Лазаревића, рекао да је то предизборна политичка пропаганда.

„Био сам запрепашћен изјавом појединих људи из те коалиције“, рекао је Вучић.

Он је поновио да није имао никакве везе са саслушањем Лазаревића, подсетивши да је тај предмет покренут много раније, за време претходне власти.

„Као што ми не пада на памет да га штитим, не пада ми ни на памет да одређујем када ће се то догодити. Али, запрепашћен сам тиме да неко то покушава да пребаци на СНС, јер одлагање случаја Лазаревић никада нико није затражио из СНС“, рекао је Вучић.

(Танјуг)