Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ БЕЗ БЛАМА: Шест месеци није било мафијашког убиства у Србији

0

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да полиција никад неће служити било којој власти, већ грађанима Србије, да их заштити и сачува.

Вучић је на свечаној академији поводом Дана МУП истакао да је зато једно од најважнијих питања у друштву како вратити и платити полицајцима за све оно што дају држави и грађанима.

Несхватање разлике између поретка и власти дуго су стављале полицију на маргину, указао је Вучић.

Вучић је казао да шест месеци у Београду и Србији није било мафијашког убиства и додао да и једно мафијашко убиство јесте велики проблем. Он је казао да мафијаши треба да знају да им Србија није „сигурна кућа“.

„Зато хоћемо да станемо за врат тој мафијашкој куги“, рекао је Вучић и додао да ће српска полиција да их гони да никада неће моћи да јој побегну.

Он је навео да полиција никада неће да служи било којој власти, већ да јој је посао да служи само градјанима Србије.

Он је казао да полицајци обављају „један од најтежих послова“ и да је то посао за „људе који ризикују све“.

Вучић је навео да ће полицајци „да ће увек некоме бити криви јер су спречили некога да одредјене планове спроведу у дело“.

Он је казао да ће и ове и следеће године ићи на ново повећање плата и да тиме држава жели да покаже да брине о полицији.

Он је навео да ће држава изградити 8.000 станова за припаднике служби безбедности.

„Али вас молим да са поносом носите своју полицијску униформу“, закључио је Вучић и додао да се градјани увек „осећају безбедније и сигурније када виде полицјаца јер им то значи сигурност“.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић навео је да је полиција у последњих 5 година од маја 2014. запленила више од 19 тона различитих наркотика и да је то 75 одсто више него у истом претходном периоду. Он је казао да је број кривичних дела смањен за 11 одсто и да је полиција решила више од случајева 10 убиства старијих од једне или две деценије.

„Сви ови резулати јасно говоре да је закон надјачао криминал у Србији, да је ред победио безвлашће, да је сигурност преузела примат над страхом и да је поштење савладало корупцију“, рекао је Стефановић у Сава центру.

Он је навео да сви припадници МУП-а имају нове униформе, да је обновљен возни парк, модернизовано 40 оклопних возила, као и да припадници Жандармерије и САЈ-а имају нова борбена оклопна возила „Лазар“ и „Милош“.

Стефановић је рекао да је у последњих пет годуина запослено 2.850 нових полицајца.

„Данас могу поносно да кажем да се криминалци не шетају слободно српским улицама, јер знају да полиција одоговорно, посвећено и предано ради свој посао“, оценио је Стефановић.

Вучић је уручио златне медаље припадницима МУП-а који су се посебно истакали у протеклој години – Саши Барбуловићу за храброст, Горану Јошићу за посвећеност служби, док је Желимиру Мрдаљу уручена златна медаља за заслуге.

Стефановић је сребрене медаље уручио Дејану Пауновићу за храброст, Вери Делић за посвећеност служби и Сладјани Петровић за заслуге.

Директор полиције Владимир Ребић уручио је бронзане медаље Саши Вучковићу за храброст, Горану Секулићу за посвећеност и Ивану Барасу за заслуге.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!