Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Режим Александра Вучића ми издао забрану одласка на Космет

0

seselj konferencija

На данашњој конференцији за медије, председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ отворио је нову аферу „Етихад“ и јавност упознао с преваром око ваздухопловне комапније „Ер Србија“.

По уговору, који Вучић медијима није показао, „Етихад“ је бесплатно добио 49 посто некадашњег ЈАТ-а, уз једину обавезу гаранције кредитом од 40 милиона долара који су одмах наплатили најмом два „Ер басова“ авиона које је „Ер Србија“ изнајмила од „Етихада“. Током првих десет месеци, најам сваког од ових авиона плаћан је 1.300.000 месечно, а након истека уговора, најам је смањен на 350.000 долара месечно. Претходно је ЈАТ два авиона истих карактеристика изнајмљивао од бугарске авио-компаније 16 пута јефтиније.

„Иако је „Етихад“ мањински партнер „Ер Србије“, добио је право стопроцентног руковођења. То „Етихадово“ руководство изнајмило је и десет „Ер басових“ авиона, а девет наших „боинга, који су још у возном стању и могли би да лете, паркирано је у хангару. Оба ова авиона ових дана су враћена „Етихаду“ на рециклажу јер су дотрајали, што доказује да је Александар Вучић обмањивао јавност да је реч о новим авионима“, рекао је др Шешељ и додао:

–„Етихадов“ директор „Ер Србије“ Дане Кондић набавио је и униформе за посаде авиона из Пакистана. Само на име царине плаћено је 110 хиљада евра, а раније су униформе куповане од домаће фирме „Николас“.

Након што је Влада Србије, под вођством Демократске странке, 2009. године распустила све општине на територији Косова и Метохије у којима је на власти била Српска радикална странка, која је поверење грађана добила на легалним локалним изборима одржаним 2008. године, Вучићев режим је отишао и корак даље:

„На телефонској седници Владе Републике Србије одржаној 31. децембра 2014. године дошло је до смене свих руководстава привремених органа које су чинили напредњаци и социјалисти и на њихова места доведени су људи из шиптарских структура. Српски народ је дубоко разочаран, јер зна да је ово корак ка дефинитивном гашењу српских институција, које проводи, пре свега, Влада Републике Србије својим понашањем“, истакао је др Шешељ.

Још једна у низу обмана сопственог народа на Косову и Метохији од стране Александра Вучића је отварање болнице у селу Пасјане, чије је породилиште финансирано од стране шиптарске владе. Том приликом Вучић се ставио у функцију изасланика Тачијеве владе из Приштине.

seselj krasic sarovic

Под плаштом обиласка и бриге за Србе, који живе јужно од Ибра на територији Косова и Метохије, Александар Вучић је посетио и Грачаницу како би подржао свог напредњачког кандидата за градоначелника, Владету Костића. Ти избори се иначе спроводе под окриљем приштинских институција и тзв. закона државе Косово.

Режим ми издао забрану одласка на Косово и Метохију

СРБИН.ИНФО: Како оцењујете ове медијске спекулације у вези предавања Трепче режиму у Приштини?

Проф. др Војислав Шешељ: Режим у Приштини покушава на све могуће начине да се дочепа Трепче. Режим из Београда глуми да брани Трепчу и као, за сад је отпала могућност да Приштина преузме контролу над Трепчом. Али, у позадини се већ види да се смишља, то изјављују неки страни званичници, да се Србији понуди нека сатисфакција у неком новчаном износу, свакако премаленом, и да се она на тај начин одрекне од Трепче, да се оно власништво, то је Фонд за развој, колико ме сећање служи, који је већински власник Трепче, Фонд за развој Србије, нисам сасвим сигуран, да се, дакле, његов удео у акцијама Трепче у вредности, укупној вредности Трепче прода на тај начин за неки багателан износ. Али и ту ћемо бити опрезни. Све ћемо пратити. Наши стручњаци ће нам помоћи да на време анимирамо и алармирамо јавност. Изволите.

СРБИН.ИНФО: Питају нас читаоци када ћете посетити Косово и Метохију.

Проф. др Војислав Шешељ: Нажалост, ја то сад нисам у стању, осим илегално да пређем преко административне границе. Мени је издата нова лична карта чим сам се вратио у Београд и уз ту личну карту добио сам писмено решење да личну карту не могу користити као путну исправу. Она се користи као путна исправа за Републику Српску, Федерацију Босне и Херцеговине, Црну Гору, Македонију и Косово и Метохију. Дакле, на прелазима нико не може да пређе без личне карте.

А за моју личну карту су ставили да не важи као путна исправа, а иако званично Влада Републике Србије не признаје независност Косова и Метохије, фактички и овом забраном мени да користим личну карту да бих отишао на Косово и Метохију показује да је она отписала ту српску територију.

( Србин.инфо, Теша Тешановић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.