Прочитај ми чланак

Видојковић: Стефановић не би смео да писне да није добио зелено светло од ФБИ

0

Писац Марко Видојковић рекао је гостујући у Новом дану Н1 да је истина врло јасна и да је сигуран да Небојша Стефановић не би смео да писне да није добио зелено светло од ФБИ. "Рекли су му 'Нешице, сад проради'. Не могу да посматрам Стефановића као агента већ као неког ко слуша стране службе и вољан је да сарађује. Он је остао јак, у институцијама, почео да се качи са таблоидима блиским влади, а он је у влади. Александар Вучић је ухваћен у лажи", рекао је он.

Видојковић каже да не може да сакрије задовољство, подсећајући да када је Стефановић одведен у САД на сатанак са ФБИ и ДЕА, када се вратио Дијана Хркаловић је испраћена из МУП-а.

„ФБИ је и тада знао шта се овде дешава. Држава је имала свој нарко картел који се огледа у Јовањици, блискости са кавачким кланом. Видите монтажу Маринике Тепић са Вељком Беливуком, то је знак да се озбиљно љуља, ако неко види да је сам врх режима почео да се губи он је одмах подобан да постане сарадник ФБИ. Стефановић вади из фасцикле шта има, сигуран сам да ћемо све да сазнамо. Наше институције су затворене, ми то можемо да урадимо само у сарадњи са страним службама, једноставно треба мала помоћ са стране када се темељно руши систем и гради антисистем мафијашких темеља. Весели месеци су пред нама, невесели пред режимом“, оцењује Марко Видојковић.

На Вучићеву изјаву да више неће бити „Олује“, каже да би Срби прво требало да се врате.

„Он је можда мислио на север Косова, мада је и то питање. Питање је и Републике Српске, тамо се води опасна политика маргинализације српског народа, уједињена је на ненормалним основама. Република Српска није геноцидна творевина, она је творевина Дејтонског споразума, она је део Босне и Херцеговине, опасна замена теза. Јако је опасно по српски народ да кад је дошао високи представник у БиХ Кристијан Шмит да цео српски национални корпус изражава јединство око неке глупости, па после да дођу и кукају Вучићу, мада он има своје мегафоне, којима подгрева те приче о спрском свету. Ја се бојим да не буде да се српско јединство не прелије у неке тракторе. И НАТО је гарант Дејтонског споразума, не бих волео да високи представник позове НАТО у помоћ“, каже Видојковић.

Говорећи о тужби против Александра Вучића и Александра Вулина, Видојковић каже да је неко из Народне странке већ био подео пријаву против њих због учешћа у организованом криминалу.

„То је њихов најјефтинији трик, очајнички потез, да подигнеш пријаву против самог себе и ако Доловац одбије то и каже ви сте чисти, нико други неће моћи да је подигне. Потписали смо и неколико споразума са Америнакцима, уз то и споразум о изручењу, а међународни споразуми имају јачу снагу од домаћег права. Радије бих волео да видим суђење Александру Вучићу у Америци, као што смо гледали Милошевића. Ја ово сад маштам под претпоставком да је државни врх до даске умешан у организовани криминал“, казао је Видојковић.

Коментаришући дијалог власти и опозиције, каже да је за то да када се преговара са Александром Вучићем да се преговара пред страним сведоцима.

„Састанак на коме седимо са Вучићем без страног сведока може у свашта да се претвори, а састанак на коме имамо стране посреднике куд и камо пружа наду да ће се доћи до неког решења, неко ће им донети неки папир, они ће потписати и изборни услови ће бити бољи. Ја сам за то да се цела демократска опозиција уједини у борби, не верујем да је то реално, али тако је било са ДОС-ом и то без СПО који је био најјача странка. Милошевић је свима изашао на уши“, сматра Видојковић и додаје да имамо већу непогоду од бомбардовања, а то је, како каже, пандемије коронавируса.

„Користили су пандемију да би се одржали на власти, изазивали су се намерно нови таласи, кад таман мало ‘легне’ број заразених, онда отворе ски центре. Народ не могу да кривим“, каже Видојковић који пише о златиборском соју – породици која мора да иде на зимовање, иако сви кијају и имају апотеку на 30 километара и додаје да како се појављивала нека особеност он ју је бележио и писао приче.