Прочитај ми чланак

ВЕСИЋЕВ ЦИРКУС НА ТОЧКОВИМА: Ево зашто су јефтине карте за превоз обична подвала!

0

Уместо да коначно реши проблем градског превоза који је лош и скуп, градска власт је смислила нови начин да замајава грађане.

Овога пута, грађани који користе градски превоз у зонама 1 и 2 плаћаће га свега један динар, и то у периоду од 15. августа до 15. септембра. Међутим, та цена важи само ако грађани плате Мастер платном картицом прислањањем на валидатор, док ће остали грађани који имају Бус плус картицу превоз плаћати по редовној цени од 89 динара.

Осим тога, ова јефтина понуда важи само средом и суботом наредних месец дана, што у збиру износи укупно 10 дана.

Тражимо од Горана Весића да одговори коме је компанија Мастер кард и колико платила ову кампању у градском превозу? Да ли је новац и овог пута завршио у Бус плусу уместо у Градском саобраћајном предузећу? Тражимо од Града Београда да објави уговор са Мастер кардом, осим ако није реч о још једном тајном уговору.

Акција ”карта за динар” показује да градска власт постаје мастер превара и да уопште не мари за чињеницу да се враћају 90-те са препуним аутобусима и да се поново чује ”ајмо средина”.

Решење за смањену продају карата и шверцовање нису акције са Мастер кардом, већ да се цена карте, како је то Доста је било предлагао, преполови.

Београђани не плаћају превоз јер је прескуп и лош. Цена месечне маркице за централне градске општине је 3.000 динара, док је цена за приградске општине преко 5.000 динара. Ово значи да просечно домаћинство за месечну карту треба просечно да издвоји скоро 10% прихода.

Сва деца у основним и средњим школама и студенти ће добити слободан превоз о трошку буџета града. Цену њихових карата ће плаћати директно ГСП-у општине у којима њихова домаћинства имају пребивалиште.