Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ против Ђиласа, Шолака и Ћосића због лажног …

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је да је поднео кривичну пријаву Првом основном јавном тужилаштву у Београду против председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, оснивача и сувласника кабловског система СББ Драгана Шолака и програмског директора ТВ Н1 Југослава Ћосића због, како је навео, лажног пријављивања.

Весић је на Фејсбук налогу објавио да је јуче поднео пријаву којом су обухваћени и генерални и извршни директор Унитед Медиа Александра Суботић и адвокати ТВ Н1 Срдјан Ћировић и Томаж Јелочник.

YouTube

„У кривичној пријави наводим да су окривљени 27. јуна објавили на својој приватној телевизији да су поднели против мене кривичну пријаву јер сам јавно објавио њихово упутство новинарима Н1 како да нападају Град Београд и мене лично. Окривљени су то учинили јер Град Београд од компанија Драгана Шолака тражи да плате коришћење јавних добара у власништву свих градјанки и градјана Београда што он одбија“, навео је заменик градоначелника.

Оценио је да је кривична пријава коју су адвокати ТВ Н1 поднели против њега због „повреде тајности писма и других пошиљки“, „потпуно неоснована“, а да начин на који је пријава објављена „на њиховој приватној телевизији Н1, представља класичан пример злоупотребе новинара и јавног гласила у приватне сврхе“.

„Пријава је усмерена искључиво ка мом застрашивању, дискредитовању и умањењу свега што сам постигао у приватном послу“, навео је Весић.

Додао је да ће наредних недеља обавестити сувласнике Н1, РЕМ и надлежне институције ЕУ о, како је навео, „злоупотребама јавног гласила Н1 и новинара који раде у тој медијској кући од стране Драгана Шолака“.

Телевизија Н1 поднела је раније Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против заменика градоначелника града Београда Горана Весића, због основа сумње да је извршио кривично дело повреде тајности писма и других пошиљки из члана 142 став 3 Кривичног законика.

Весић је претходно на конференцији за новинаре навео да је упознат са електронском преписком измедју новинара телевизије Н1 и да ће је објавити, након чега је на његовој Фејсбук страници објављен део садржине електронске поруке коју је извршни продуцент телевизије Н1 16. јуна упутио новинарима те медијске куће.