Прочитај ми чланак

Велимир Илић извиждан на митингу СНС у Чачку

0

velimir-ilic-1350765863-221464

Велимир Илић, лидер Нове Србије, извиждан је прекјуче у родном Чачку на митингу Српске напредне странке, на чијој листи ће његова странка наступити на парламентарним изборима, док ће се те две странке одвојено борити на локалу.

Звиждуке на митингу напредњака Илић је приписао присталицама Двери, а због негодовања присутних, морао је да реагује чак и премијер Александар Вучић како би смирио ситуацију.

 

Илићев излазак на бину на митингу СНС-а у Чачку, као и део говора, био је пропраћен звиждуцима. Присталице СНС-а, осим што су звиждале, узвикивале су и “уа, уа”, а пре почетка митинга спекулисало се чак да Илилћ неће говорити.

Велимир Илић јуче није одговарао на наше позиве, али јесте Бошко Обрадовић, кога смо упитали откуд присталице Двери на митингу напредњака, јер Илић тврди да су му они звиждали.

– Тачно је да су то присталице Двери, али у редовима СНС-а, зато што чак и бирачи СНС-а у Чачку схватају да је Чачак жртвован град и од Вучића и СНС-а предат Велимиру Илићу на управљање. Не желе да свој глас дају СНС-у, а да онда заврши у Илићевој корпи… Звиждале су му присталице СНС-а јер не желе да га после 20 година виде на челу Чачка – навео је за „Ало!“ Обрадовић.

Упитан да ли су извиждани Велимир Илић и његова странка напредњацима, са којима иду на парламентарне изборе, терет и да ли им он на парламентарним изборима може заправо одвући гласове у Чачку, политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже за „Ало!“ да су многи унутар коалиције коју напредњаци предводе на републичком нивоу терет управо странке коју води Александар Вучић.

– Многи су на терет СНС-у, кад се гледа математика, од Веље до Вука Драшковића, јер његова лична популарност је фактор који СНС-у доноси гласове. Међутим, када је правио листу, Вучић се вероватно није руководио само добијањем гласова, већ и неким регионалним факторима. Он је кроз ту листу покушао да прави неку врсту националног консензуса, а то га свакако у некој мери кошта кад се ради о рејтингу, јер колико год да он доноси, неки људи односе. Сигурно је да му Велимир Илић не доноси богзна колико гласова – каже Анђелковић.

(Ало)