Прочитај ми чланак

УВОД У ДИКТАТУРУ: Поново челни људи Двери у полицији!

0

staresine-dveri-rts

На основу захтева тужилаштва, 22.маја у просторијама Полицијске управе за Београд – Управа полиције – Одељење за јавни ред и мир, после Бошка Обрадовића који је саслушан у понедељак, саслушани су и  чланови старешинства Владан Глишић, Радован Тврдишић, Бранимир Нешић и Данило Тврдишић. Они се у предистражном поступку терете за наводно изазивање „сукоба“ са полицијом  испред РТС-а, 1.марта 2014.

Испред РТС-а се ништа није десило осим уредно пријављеног скупа и легитимног  протеста  против медијског мрака, кршења Закона о избору народних посланика, Закона о радиодифузији и кршења Опште-обавезујућег упутства РРА о предизборном информативном програму. Ако је данас у Србији спорно уопште протестовати, и ако је само јавно исказивање незадовољства кривично дело,  онда то треба јасно и да се каже да сви знамо у каквој држави живимо.

Покрет Двери оцењује да су ова саслушања и позиви на информативне разговоре  челних људи Покрета нови притисак на Двери као једину активну опозицију владајућем режиму и да је читав случај политички инструисан од стране власти.

Несхватљиво је и испод сваке критике да се ова саслушања и информативни разговори дешавају док је цео Покрет са свим својим капацитетима у функцији помоћи угроженима због поплава.

(Информативна служба Двери)