Прочитај ми чланак

УЛИЗИЦА И МАРИОНЕТА ХАШИМ ТАЧИ нуди амбасаду у Јерусалиму за признање независности

0

Независни британски новинар, Дејвид Ајк, осврнуо се на недавну "понуду", како пише "одметничког лидера Хашима Тачија", да би албански сепаратиста отворили "амбасаду" у Јерусалиму уколико та држава призна њихову квази-независност, преноси српски портал са КиМ, КМ Новине.

„Ако је Косово било признато од Израела, отворио бих амбасаду Косову у Јерусалим“, јавио Јеврејски Телеграф (ЈТА) у петак, позивајући се на „КосоваПресс“. Тачи је изнео ову понуду током интервјуа са албанским Визион Плус ТВ-ом, подсећа Ајк објашњавајући на порталу који уређује⇗ укратко позадину ове понуде.

„Косово је аутономна покрајина Србије коју је НАТО окупирао 1999. године, након 78-дневне ваздушне кампање у име албанске „Ослободилачке војске Косова“ (ОВК), коју је предводио Тачи. У фебруару 2008. године, привремена влада је једнострано прогласила независност региона. Признале су га САД и већина његових савезника, иако пет чланица ЕУ и четири чланице НАТО још увек одбијају да следе понижавајућу одлуку“ објашњава британски новинар уводећи читаоце у проблем.

„Израел је међу пола земаља чланица УН-а које су одбиле да признају независност Косова, за шта се Тачи вероватно надао да ће се променити са овом понудом. Влада премијера Бенјамина Нетанјахуа желела је да више земаља пресели своје амбасаде из Тел Авива у Јерусалим, на тај начин признајући израелску тврдњу на ексклузивну право на град, за који Палестинци тврде да је њихов главни град“ упозорава Ајк.

„До сада су то учинили само САД, Гватемала и Парагвај – а нова влада Парагваја најавила је овог месеца да ће се вратити у Тел Авив у интересу мира. Амерички председник Доналд Трамп у децембру 2017. признао је Јерусалим као главни град Израела и отворио нову амбасаду у мају ове године.

Ово је Тачијев миг на оно што би могло да покрене његов предлог, говорећи за Визион Плус да је његова влада „100 процената“ подржана од стране САД. „Везе Републике Косова са САД су одличне. Сретао сам се са предсједником Трумпом и његов приступ према нама је исти као и претходни предсједник „, рекао је Тачи а преноси Ајк.

Наиме, Дејвид Ајк је некадашњи британски фудбалер и спортски извештач који је у једном тренутку одлучио да пређе у област аналитичког новинарства. Већ на почетку, са првим теоријама завере и тврдњама да светом управљају Илуминати иза којих стоји јеврејски лоби, на себе је навукао презир и подсмех али и оптужбе за анти-есмитизам водећих светских медија. Како није одустајао до данас је објавио више књига, спада у врх алтернативног новинарства кога често цитирају они исти водећи медији и указује на лицемерну политилу западних Влада које су често одговорне за највеће злочине против човечности али су толико моћне да нико не може да их за то и оптужи.

Осим овог објашњења Тачијеве намере и сасвим јасног погледа на суштину тог потеза кој исе наслужује из илустрације која прати текст, Ајк је често говорио и о Косову и Метохији као извору исламиста и базе за регрутовање терориста у организацији америчке Владе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!