Прочитај ми чланак

У трци за парламент: Срђан Драгојевић, Дуња Ланго, Неша Галија, Оливера Јежина,…

0

сс

Странке у Србији почеле су пре неколико дана са предајом листа за републичке изборе. До данас су проглашене две, коалиције око СНС и СПС-ПУПС-ЈС, а до вечерас ће бити и проглашена листа ДСС, која је предата јутрос.

На изборним листама се, осим познатих и мање познатих функционера и чланова, налазе и они који су у политику ушли из естрадних, спортских и других занимања која политици нису нарочито блиска.

Тако се на листи СНС налази ватерполиста и доскорашњи министар спорта Вања Удовичић, а место на њој је нашао и естрадни менаџер Саша Мирковић. На листи напреднајка је и неколико бивших новинара и водитеља: Иван Бауер (квиз “Сам против свих”), Милован Дрецун (лист “Народна армија”, РТС) и Љиљана Несторовић (“Пирамида).

И на листи коалиције СПС-ПУПС-ЈС има оних који су познати јавности, али не као политичари. Није тајна да филмски редитељ Срђан Драгојевић (“Ми нисмо анђели”, “Лепа села лепо горе”, “Ране”…) годинама уназад подржава СПС, због чега је један од кандидата ове странке на предстојећим изборима. Исто је и са Ненадом Милосављевићем, фронтменом групе “Галија”. Спортиста који подржава ову коалицију је и Ненад Боровчанин, доскорашњи државни секретар у Министарству спорта, иначе професионални боксер и шампион Европе у WБО категорији.

Пошто ће се 16. марта избори одржати и у престоници, странке су морале да предају листе својих кандидата и за градски парламент.

На листи СНС за ове изборе такође се налази Вања Удовичић, затим некадашња спикерка, водитељка и уредница РТС Дуња Фигенвалд Пулетић, глумац Слободан Ћустић, као и др Мома Јаковљевић, помоћник директора КБЦ “Драгиша Мишовић” и један од првих мушких манекена у СФРЈ. Претендент на одборничко место је и Иван Карл, бивши уредник филмског програма РТС.

И коалиција СПС-ПУПС-ЈС на листи има глумицу Љиљану Седлар, коју сви памте по лику Дуде Павловић из серије “Бољи живот”, која је загорчавала свакодневницу свом зету Саши Попадићу.

Листу за београдске изборе предала је и ЛДП, на којој се налазе и глумица Оливера Јежина, новинар Милојко Пантић и редитељка Јелена Богавац.

(Блиц)