Прочитај ми чланак

У Кнезу осванули надгробни споменици институцијама „које је Вучић убио“ (ФОТО)

0

Председник покрета Љубав, вера, нада Немања Шаровић и чланови тог покрета поставили су данас у Кнез Михаиловој улици у Београду надгробне споменике од стиропора намењене државним институцијама и запалили свеће за њих.

Шаровић је новинарима у Кнез Михаиловој рекао да Србија никада није имала јаке и незавинсе институције, али да су се ствари „рапидно погоршале“ од када су Српска напредна страна (СНС) и председник Александар Вучић на власти.

„Александар Вучић ће у историји Србије свакако остати запамћен као гробар институција и ми смо то хтели на овај симболичан начин и да прикажемо грађанима и да их подсетимо колико су заправо Уставни суд, Регулаторно тело за електронске медије, министарства и друге институције урушене“, казао је Шаровић.

Фото: Немања Шаровић

 

Оценио је да су искоришћени сви који су сарађивали са Вучићем и да је њихов кредибилитет урушен.

„Заправо, Александар Вучић на неки волшебан начин расте и његова популарност расте, али сви људи са којима је сарађивао постали су предмет подсмеха“, истакао је Шаровић.

Он је набројао поједине чланове Владе Србије и оценио да, када би неко од њих самостално изашао на изборе, „не би могао да освоји два гласа“.

Према његовим речима, свако би на изборе требало да изађе под својим именом, „а не да се крију иза кандидата као што су Зоран Радојичић, или Владета Јанковић“.

„Да буду кандидати до избора, да народ мисли да за њих гласа, а да након избора суштински власт преузимају други људи“, нагласио је он.

Шаровић је најавио да ће тај покрет у наредних неколико дана одлучити да ли ће изаћи на априлске изборе.

На „надгробним споменицима“ стајала су имена министарстава и институција, уз натпис да споменик подижу актуелни предводници тих државних институција.