Прочитај ми чланак

У Демократској странци све по старом: Ђилас вратио Дулића у врх ДС

0

Иако је најавио чистку у странци, нови лидер ДС убацио у Председништво партије сумњиве министре Оливера Дулића и Снежану Маловић

Председништво ДС с Драганом Ђиласом на челу донело је одлуку да у свој састав кооптира Ружицу Павловић Ђинђић, Снежану Маловић, Оливера Дулића, Предрага Милановића, Слободана Пејића, Драгослава Ћирковића и Александра Сенића, сазнаје Курир.

Како је за Курир открио извор из врха ДС, Председништво је кооптирањем пре свега Дулића и Маловићеве желело да покаже да у странци неће бити реваншизма, али и да их награди јер су заборавили на личне интересе тиме што су поднели оставке на своје посланичке мандате и послушали новог лидера Драгана Ђиласа.

И сам Оливер Дулић је потврдио да су наша сазнања тачна и да не види шта је томе спорно.

Аналитичар Бранко Радун каже да не разуме одлуку председника ДС Ђиласа да поново у највише органе странке изабере људе који су својим досадашњим радом и те како компромитовани. Посебно имајући у виду Ђиласове оштре речи са изборне скупштине ДС којима је најавио озбиљну чистку у странци.

– За мене је ово веома лош маркетиншки потез. Али, с друге стране, Ђилас жели да у странци има што ширу подршку, због све озбиљнијих претњи које добија од напредњака у вези с преузимањем власти у Београду. Губитак те позиције за њега би био велики ударац, можда много већи него афере које медији објављују о његовим приватним фирмама и везама с Мишковићем – истиче Радун.

Стефановић уместо Мићуна
И у посланичком клубу ДС ускоро ће доћи до промена. Наиме, како сазнајемо, шефа посланичке групе Драгољуба Мићуновића замениће Борисав Стефановић, док ће његов заменик бити Божидар Ђелић. Досадашњи Мићуновићев заменик Балша Божовић ангажоваће се на унутрашњој структури рада у ДС, тако да ће се повући с места заменика шефа посланичке групе.

 

(Курир)