Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР Цвијетин Миливојевић: Прогласити окупацију Србије на Косову од стране САД

0

Србија би требало да прогласи окупацију Косова и Метохије од стране Сједињених америчких држава, а не да се режим Александра Вучића хвали како је преузео на себе да спроведе све међународне обавезе.

Ово у емисији „Интервју“ медијске куће „Центар“ и портала „Србин инфо“, коју уређује и води Дејан Петар Златановић, поручује Цвијетин Миливојевић, политиколог и власник ПР агенције „Прагма”.

– Подсећам вас да су Вучић и Тома Николић дошли на власт са обећањем да ће поништити све оно што су потписали, како кажу, жути издајници, а онда су они урадили још сто пута горе ствари. Одакле Вучићу право да преузме на себе некакве међународне обавезе, када се оне косе са Уставом земље. Нити је питао грађане да ли се они слажу да се спроводе те међународне обавезе, нити је Србија његова парцела и село, па да са њом може да ради шта хоће – објашњава наш саговорник.

На Вучићев позив за „сагледавањем реалне ситуацију“, јер, ето, на Косову готово да нема Срба, Миливојевић одговара:

– Нема Срба исто и у пограничним деловима према Румунији и Бугарској. Једноставно су села пуста. Јел треба Вућић и та села да поклони околним државама јер тамо нема наших грађана – поставља Миливојевић питање.

Наш саговорник је у великом интервјуу покушао да објасни да по питању Косова и Метохије не би смело да буде поделе на десничаре и левичаре.

– Да ли је неко десничар или левичар нема везе са Уставом земље. Не знам ни једног екстремног левичара из Француске или Немачке који сматра да његова држава треба да буде мања и да се одрекне дела територије – констатује Миливојевић.

Шта је наш уважени саговорник још изјавио, погледајте у сат и по времена дугој и веома занимљивој емисији!