Прочитај ми чланак

ТВ ДУЕЛ ШЕШEЉ-ОБРАДОВИЋ: „Хвала Шешељу, дошао у Вучићево име“ – „Данак неискуству“

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић захвалио се лидеру СРС Војиславу Шешељу што је пристао на телевизијску дебату са њим и што је, како каже, дошао уместо Вучића.

Осим тога, Обрадовић је навео да цени то што је Шешељ на дебату дошао “у име власти“.

“Први пут сам на Студију Б од како су га купили напредњаци, надам се да ме нећете прекинути када се помене Вучић“, рекао је Обрадовић на почетку дебате са лидером СРС на Студију Б.

Према његовим речима, на београдским изборима који следе постоји “поштена понуда, иако недостаје више дебата и слободе медија“.

“Коме се свидела актуелна власт нека гласа за њих, коме се свидела бивша власт Демократске странке нека гласа за њих, а ко није ни за једне ни за друге такође има за кога да гласа. Београђани први пут не морају да бирају између истих“, рекао је Обрадовић.

На питање због чега је настала коалиција Двери и Доста је било Обрадовић је навео да се они знају из Народне Скупштине.

“Ми смо права опозиција, нема никаквих афера из нас, нова генерација српских политичара. Не кријемо да међу нама постоје политичке разлике, али и ствари које нас спајају – борба против лажног унутрашњег дијалога о Косову и признања Косова на којем Вучић ради од доласка на власт, због чега су и поставили са Запада“, истакао је Обрадовић.

Убрзо је уследио и одговор Шешеља:

“Мислим да господин Обрадовић плаћа данак неискуству – то је невероватна врста безобразлука. Он одмах вређа саговорника и каже да долази уместо некога. Мене је мајка довела на овај свет као личност, никада нисам ничији заменик био“.

Како каже, Вучић никада није био његов ученик.

“Да јесте, никада не би напустио СРС и не би био за ЕУ. Томислав Николић је више пута рекао да је Вучић његов политички син, често то кажем Вучићу када хоћу да га мало наљутим“, навео је Шешељ.

Осим тога, Шешељ је навео да је он „српски националиста пар екселанс“ , док је Обрадовић „љотићевац“, на шта је Обрадовић рекао да је “проучавао све, па и интелектуалце блиске Љотићу“.

Шешељ је навео и да спрема књигу под називом „Прерано увели љотићевски пупољак Бошко Обрадовић“.