Прочитај ми чланак

Трговина утицајем? Подигнута оптужница против Горана Папића

0

Тужилаштво је подигло оптужницу против Горана Папића, бившег заменика начелника СБПОК због сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем.

Папић се сумњичи да је 15. априла 2020. године, користећи свој положај руководиоца у СБПОК, посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, односно захтевао од тадашњег руководиоца Полицијске управе за град Београд да се лицу које је сада у притвору, одмах врати блиндирано возило које је од њега тада привремено одузето.

Истог дана возило је враћено Марку Миљковићу, који је са Вељком Беливуком под истрагом да је организатор криминалне групе која се сумничи за убиства, препродају дроге и држање оружја, о чему је Директно.рс већ писао.

За кривично дело трговина утицајем законом је запрећена казна од једне до осам година затвора.

Да подсетимо, Горан Папић је пре више од две године претукао Дејана Пејовића, власника ресторана „Јахорина“.

Саслушан, па лисице: Ко је Горан Папић и зашто је ухапшен?

Папић је тада, према речима Пејовића, заједно са колегом из СБПОК-а Томиславом Антонијевићем кренуо у батинање јер је он отворио ресторан у близини ресторана Милорада Папића, иначе Горановог оца. У станици га је тада дочекао инспектор Александар Степановић звани Степа који је, како каже Пејовић, покушао да га натера да призна „да је сам крив за батине“.

МУП је касније ослободио оптужби Горана Папића, бившег заменик начелника СБПОК-а, да би након тога Пејовић покренуо приватну тужбу.