Прочитај ми чланак

„Тешко ће открити ко је, зна свако да није зоља праћка“

0

Београд -- Премијер Александар Вучић рекао је да се плаши да ће државни органи тешко открити ко је оставио оружје у близини његове породичне куће у Јајинцима.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

„Верујем службама и држави Србији, али плашим се да ћемо тешко открити ко су лица која су ту донела то оружје и у које сврхе је то било донето“, рекао је Вучић новинарима у Хамбургу.

Он је додао да му случај изгледа компликовано да би био лако решен.

„Шта год да је у питању, замислите некога, а чини ми се да свако ко оставља оружје зна да зоља није праћка, па би бар нешто обрисао, или зна да није на територији одређене земље, па му је свеједно шта ће да остане, јер не можете да уђете у траг ДНК“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да више неће да говори о том случају, јер би то и њега и целу владу одвело на странпутицу.

„Све је некако мало чудно, али ја наравно верујем у наше државне органе и службе и уверен сам да ће оне тај проблем да реше. Нећу више о томе. Бавили бисмо се собом уместо нашом земљом и нашим грађанима и немам право да то себи дозволим“, рекао је Вучић.

Упитан да ли је, након што су откривени трагови три различита ДНК на оружју, уверенији да је то био покушај атентата или мисли да је неко случајно оставио оружје, Вучић је рекао да је, по ономе што мисли и што зна, најбоље да даље не говори, него да препусти службама и државним органима да они то раде.

„Кад сте лично уплетени, онда није фер да се на такав начин односите према раду појединих државних органа“, рекао је Вучић.

Премијер је навео да верује у државу и државне органе, истичући да је то његов посао и дужност, те да, као што верује лекарима и војницима, верује и у полицајце и припаднике служби безбедности.

„Да ли ће нешто да реше сад или за пет година, сувише је компликовано, тако ми данас изгледа, да би било лако решено“, рекао је Вучић.

Упитан да ли можда сумња ко стоји иза тога, Вучић је одговорио да би све његове претпоставке улазиле у „безбројне српске трагикомичне завереничке теорије“.

У близини породичне куће премијера Вучића у Јајинцима у суботу су откривени сандуци пуни оружја – ракетни бацач зоља, четири ручне бомбе, 100 комада муниције калибра 7,62 мм, четири или пет метака за аутоматско оружје и 15 метака непознатог калибра.

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је раније данас да су вештачењем оружја и муниције идентификовани парцијални ДНК трагови најмање три особе и да је тешко изоловати један ДНК који би могао да се користи за упоређивање.

Он је додао и да је мало вероватно да је неко донео то наоружање у шуму у Јајинцима код Београда само да би га ту одложио.