Прочитај ми чланак

Тепић (ССП): Нема делимичног прихватања захтева протеста, или све или бојкот!

0

“Потписали смо Споразум са народом, немамо право да се нећкамо. Уколико смо дали реч грађанима, те речи се морамо држати”, рекла је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, синоћ у Шапцу.

Тепић је на трибини у организацији “Новог оптимизма” у Шапцу казала да више није питање шта бојкот избора доноси или не, јер је о томе требало да се размишља пре но што је било ко ставио потпис на Споразум са народом. Након што је више од 200.000 грађана такође потписало Споразум, навела је она, нема компромиса докле год се не испуне захтеви – како тог документа, тако и Стручног тима протеста “1 од 5 милиона”.

“Ако се не ослободе медији, ако РЕМ и РИК не почну да раде свој посао, ако се не прекине са функционерском кампањом, као и пропагандним ратом који режим води против свих неистомишљеника, нема избора.
Такви избори биће нелегитимни, нећемо их признати, као што нећемо признати ни све одлуке те потенцијалне Владе која се буде формирала”, поручила је Тепић.

Она је рекла и да за Странку слободе и правде, као и за Савез за Србију чији је део, нема дилеме око бојкота избора ако се услови не испуне.

“Нема делимичног прихватања услова, него оно што смо потписали – све до једне тачке”, закључила је Тепић.