Прочитај ми чланак

Таксисти бесни, због СНС митинга затварају им стајалиште на 25 сати

0

Крагујевачки таксисти, од јутрос добијају цедуље са информацијом да данас од 15 сати више не користе такси стајалиште у центру града, због припрема за сутрашњи СНС митинг. Ова одлука их је разбеснела, јер ће забрана трајати пуних 25 сати, током којих, кажу за наш портал, посао стаје.

„Ово је идиотска одлука. Због једног човека, ја не могу да зарадим паре деци за хлеб сутра, јер ме затварају у три сата када је буквално шпиц и кад се највише ради, од три до осам нам је ударно време“, видно изнервиран прича један таксиста, док показује цедуљу са обавештењем.

Исте цедуље добили су сви претплаћени корисници такси стајалишта у центру Крагујевца, које је је уједно и највеће стајалиште у граду.

Због митинга Српске напредне странке који ће бити одржан сутра од 12.30, у потпуности ће бити забрањен саобраћај и паркирање на кружном току Код крста и Вишњићевој улици између старе и нове поште, почевши данас од 15 сати, па сутра све до 16х.

„То је пуних 25 сати колико нећемо моћи да радимо. Сутра ће бити лудница у граду, неће уопште моћи да се пролази кроз град, боље ми је да уопште не излазим да радим“, жали се исти таксиста и понавља да је одлука „идиотска и ван памети“.

Његов колега Часлав Мијаиловић, такође негодује и каже да је забрана саобраћаја и паркирања „прерана“, те да је могло и другачије.

„Ми бисмо се сутра одавде сви склонили за пет минута, толико нам треба да изађемо са стајалишта. Ми ово стајалиште плаћамо, плаћамо и све порезе, а сада морамо да идемо и да се сналазимо. Друга стајалишта некад имају места, некад немају, а ако станемо ван стајалишта, можемо да будемо кажњени“, револтиран је Часлав.

Због сутрашњег митинга у центру града повећано је присуство полиције, а пристижу и екипе за монтирање бине и озвучења. Док ће таксисти данас и сутра остати без дела зараде, има и оних који од СНС митинга очекују повећање промета. Од радница у околним трафикама сазнајемо да од јутрос добијају „ванредну испоруку воде и сокова“, те да им је речено да се очекује око 10.000 људи и да буду спремне „на гужву“.