Прочитај ми чланак

Тановић (ПОКС):За штету од ноћашњег невремена у Крагујевцу одговорна локална власт

0

По мишљењу Милана Тановића, шеф одборничке групе ПОКС – Заједно за Шумадију у крагујевачком градском парламенту за штету коју је јуче учинио град током невремена искључиво је одговорна локална власт.

– Током јучерашњег дана сведочили смо нажалост незапамћеном невремену који је погодио Крагујевац и околна села. Велику штету претрпела су како села која живе од пољопривреде и воћарства, од својих усева на којима раде током целе године, тако и сам град Крагујевац, где су грађани претрпели огромну штету на својима аутомобилима и фасадама, подсећа Тановић.По његовом мишљењу дефинитивно ниједна власт не може да утиче на то да ли ће и у којој мери временска непогода погодити одређено место, али може и мора да ублажи последице истих испаљивањем противградних ракета.

– Власт у Крагујевцу прича како је јуче испалила око тридесдетак противградних ракета. Како једна ракета кошта око 270-300 евра, долазимо до рачунице да је власт на одбрану села и града потрошила тричавих 9.000, сматра Тановић у свом обраћању јавности и медијима.

Он не види разлог да се испали тако мали број ракета, ако је Штаб за ванредне ситуације знао како је невреме ових дана било у остатку Србије и ако се знало да се невреме спрема и у Крагујевцу.

Напомиње такође да се власт пре само 10 дана похвалила како су противградни стрелци у Крагујевцу спремни за сезону.

Питања је много, по Тановићу, а да ли ће бити одговора и одговорности видеће се наредних дана.

– А ви, драги суграђани, а поготово житељи сеоских подручја, јер СНС има бољи резултат у селима него у граду, гласајте поново за овакву власт. Само, немојте после тога да се жалите што се у оваквим ситуацијама не реагује боље, закључује Милан Тановић, испред крагујевачког ПОКС-а.