Прочитај ми чланак

ТАЈНИ САСТАНАК У БЕРЛИНУ, шта је Марко Ђурић договарао са представницима Косова?

0

Приштина -- Представници Београда и Приштине синоћ су, како тврде приштински медији, одржали састанак у Берлину уз посредништво Немачке.

На том састанку, како се тврди, српску страну предводио је Марко Ђурић директор Канцеларије за КиМ, док су представници Приштине били Авни Арифи и шеф кабинета премијера Харадинаја, Селим Селими.

Приштински Зери наводи, међутим, да ни косовски преговарачки тим ни Министарство спољних послова у Приштини нису били информисани о том састанку, а Првој телевизији није ни потврђено, ни демантовано да је до састанка уопште дошло.

Лиридон Лапаштица, политички саветник министра спољних послова, Беџета Пацолија, навео је да МСП није било упознато са овим састанком, тврди приштински Зери.

О овом састанку, како се наводи, није обавештен ни шеф приштинске делегације за разговоре са Београдом, Шпенд Ахмети. Он је за портал Лајми.нет рекао да није имао никакву информацију о овом састанку, као и да не зна његову сврху нити теме, а ни ко га је сазвао.

Зери преноси да су састанку, наводно, присуствовали и представници ЕУ, Француске, Немачке и САД.

Како наводи Лајми.нет, сврха овог тајног састанка била је да се разговара о нацрту за оснивање Заједнице српских општина на Косову са извршним овлашћењима.

Извори овог пристинског портала тврде да је Харадинај већ прихватио предлог Немачке да Приштина прихвати оснивање Заједнице са извршним овлашћењима као главни компромис за постизање коначног споразума са Београдом.

Међутим, Авни Арифи, који је био члан приштинске делегације рекао је да на овом састанку нису имали овлашћења да говоре о политичким питањима. Арифи тврди да се на овом састанку говорило само о дијалогу и да нису разговарали о било којој другој теми.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!