Прочитај ми чланак

Тадић: Никада у коалицију са опасним странкама – СРС, Двери, СПС, Заветници, Наши…

0
ФОТО: ДС

ФОТО: ДС

Нови Сад — Председник СДС Борис Тадић изјавио је да након избора никада не би правио коалицију са СНС, нити са СПС.

„Не бих направио коалицију са СНС-ом, са Српском радикалном странком, са Дверима, садашњим антиевропским ДСС-ом, са опасним екстремистичким странкама које се ваљају кроз демократску Србију у последње време: Заветници, Наши, са СПС-ом…“, рекао је Тадић за магазин Журналист.

 
 

Он је навео да Вучић (председника СНС Александар) „само прокламује да ће Србију задржати на европском путу, али то је много више формално, а много мање вредносно“.

Тадић је оптужио председника СНС-а Александра Вучића да његово стварно понашање нема везе са европским.

„Напади на опозицију, финансијско уништавање опозиције под изговором мера штедње. Улазимо у кампању без икаквих средстава и то је ван сваког стандарда европског понашања. Немамо приступ медијима са националним покривањем. Ја сам на РТС-у последњи пут био пре годину дана“, рекао је он.

Тадић је додао и да у одређеном историјском тренутку „морате да правите коалиције које су компромис“.

„То сам радио са ДСС-ом и са СПС-ом. То је висока политичка цена коју сам морао да платим да би Србија остала на европском путу. Да бих спречио формирање националистичке владе СРС-СПС-ДСС једино решење је било, због парламентарне математике, да формирам коалицију са странком која ми обезбеђује 126 посланика“, навео је Тадић.

Онлајн магазин Журналист покренули су и уређују студенти Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду.

 

Бета