Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Убице Оливера Ивановића налазе се у Београду

0

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је данас на годишњој конференцији за новинаре да се убице председника Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића „налазе у Београду“, пренео је РТК2.

„Убице се налазе у Београду и Београд треба да допринесе у њиховом привођењу правди“, рекао је Тачи, упитан када ће бити расветљено убиство Ивановића. Тачи је на конференцији за медије говорио о дијалогу са Србијом, припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе Косову, Специјалном суду и убиству Оливера Ивановић. Тачи каже да је након писма америчког председника Доналда Трампа све јасно, односно, да је Америка јасно ставила до знања да подржава дијалог, али и коначни споразум.

„Преговарачки тим Косова у процесу дијалога је сада ојачан и чиниће га 10-15 људи из свих сфера друштва“, рекао је Тачи. Председник Косова оценио је да Косово нема чега да се плаши и позива све које је Специјални суд позвао да оду на саслушање.

„Време је да се црни облак склони са Косова. Борба ОВК је била чиста и праведна“, навео је он. Он је рекао и да ће се нови тим за дијалог бавити и питањем несталих лица. На конференцији се председник Косова захвалио медијима на коректном извештавању, али и критикама које су упућивали на његов рачун.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!