Прочитај ми чланак

СЗС: Писмо челницима РТС, позовите нас у емисију да одговоримо на лажи Вучића

0

Савез за Србију (СЗС) затражио је данас у отвореном писму од руководства Радио телевизије Србије (РТС) да позову у емисију лидере СЗС које је председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић оклеветао у синоћној емисији Око, како би му одговорили на изнете лажи.

У писму генералном директору Драгану Бујошевићу и главном и одговорном уреднику РТС Ненаду Љ. Стефановићу се наводи да је Вучић гостовао у тој емисији и да је више од 1.500 000 грађана у деведесет минута чуло „низ неистина и лажи о лидерима опозиције, члановима СЗС“.

„И до сада је Александар Вучић на конференцијама за новинаре које је РТС уживо преносио, говорећи о опозицији користио изразе ‘олош, бедници, тајкуни, криминалци, пљачкаши…’ Овог пута је отишао даље, па је за смрт Ранка Панића, односно за дуго трајање истраге оптужио и неке од нас“, наведено је у писму СЗС челницима јавног сервиса.

У писму представници СЗС питају како још треба да их оклевета Александар Вучић, шта још треба да слаже о њима да би некога од њих РТС у складу са правилима новинарске професије позвао и омогућио им да одговоре.

Они траже од водећих људи РТС, Бујошевића и Стефановића, да било кога од њих „које је Александар Вучић помињао, позову у емисију Око и омогуће им да на изнесене лажи одговоре“.

„Уколико ни овога пута то не будете урадили, сматраћемо и вас, поред Пинка, Хепија, Информера и сличних, директно одговорним за угрожавање наших живота и фашизацију Србије“, напомиње се у писму СЗС Бујошевићу и Стефановићу.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!