Прочитај ми чланак

Светислав Мађаревић : Београд нема стратегију за развој спорта

0

dzon svetislav madzarevic slika tribina brno

Млади су покретачка снага и као такви морају добити шансу коју заслужују, истакао је у разговору са редакцијом Србин.инфо, Светислав Џон Мађаревић, председник Савета за омладину и спорт СРС Београд.

Као неко ко се успешно бави спортом можете ли нам рећи нешто о значају улагања у спорт за правилан развој младих људи? Да ли је досадашња градска власт урадила довољно по том питању?

Нема сумње да је спорт једна од најбитнијих ставки у развоју младих људи. Пре свега због здравог развоја омладине, као и механизма склањања младих са улице. Градска власт је мало урадила по питању развоја спорта. Није било озбиљних улагања у базичне спортове (атлетика, гимнастика, пливање). Уместо тога улагано је у тениски турнир Србија опен који је на крају угашен.

Срамота је да у Београду који је један од највећих градова Европе, не постоји спортски центар који има гимнастичку салу, атлетску салу и стадион и пливалиште. Такође, не постоји сала за борилачке спортове. Сада, након успеха наших атлетичара, власт се сетила да прави атлетску дворану. То показује да нема стратегије развоја спорта, већ да се све ради ад хок. 

У току 2013. године Савет за омладину и спорт СРС је био доста активан на пољу међународне сарадње. Како је дошло до развијања те сарадње?И које су биле активности у којима је Савет учествовао?

Тим Савета за омладину и спорт СРС Београдског окружног одбора је био задужен за сарадњу са међународним организацијама. Успели смо да ступимо у контакт са Европским фронтом за солидарност са Косовом и Метохијом. Сарадња је настала због наше жеље, да представимо у што више земаља проблеме са којима се суочавају житељи Косова и Метохије, у првом реду српске националности, јер смо сведоци да западни медији необјективно приказују стање на Косову и Метохији, као и политички процес против др Војислава Шешеља. Имали смо успешне трибине у Брну и Прагу, које је организовао Европски фронт за солидарност за Косово и Метохију, где смо на најбољи начин представили објективну ситуацију у којој се налази наш народ.

Организовали смо врло посећену трибину “Европски антиглобалисти за Српско Косово и Метохију” где су говорили представници из Чешке и Италије, као и заменик председника Српске радикалалне странке Немања Шаровић. Помогли смо им у организацији хуманитарне помоћи, тако што смо им обезбедили контакте на терену. У наредном периоду ће се проширити сарадња. 

tribina medjunarodna dzon madzarevic front kosovo

Која је улога младих у СРС? И шта СРС поручује младима у Београду?

Улога младих у СРС је да помогне раду странке кроз активности на терену и приближавању Идеологије српског национализма млађој популацији. Једино Српска радикална странка темељи своју политику на Идеологији српског национализма чији је творац др Војислав Шешељ, за разлику од других странака које креирају политику на основу интереса САД и ЕУ. Такође, тежимо да утичемо на развој свести код младих, јер су они будућност Србије.

Наша порука младима је да морају да гледају у будућност и да се активно укључе у стварању Београда који ће се поносити својом историјом и својим развојним подухватима а не тзв. “Парадама поноса”. Млади су покретачка снага и као такви морају добити шансу коју заслужују. Ми им такву шансу нудимо!

( Србин.инфо)