Прочитај ми чланак

СУЛЕЈМАН: „Зауставићу пријем Србије у ЕУ; и избацићу Србе из полиције“

0

sulejman ugljanin

Незадовољна безбедносном ситуацијом у Новом Пазару, а посебно радом полиције и бројним неразјашњеним убиствима, Странка демократске акције Санџака (СДА) организовала је у центру града скуп назван „За правну сигурност и европску будућност“.

Са тог скупа је Сулејман Угљанин, лидер ове странке и министар у Влади Србије, поручио начелнику овдашње Подручне полицијске управе Драгану Терзићу да је крајње време да оде са ове функције, јер су Новом Пазару, како је нагласио, потребни способни и честити полицајци.

Сулејман Угљанин избацује Србе

– Морамо променити националну структуру у полицији и правосуђу и оне који лоше раде. Бошњака мора бити више у овим и другим државним органима, морају се испоштовати још многа друга права Бошњака – рекао је Угљанин. Он је најавио и да ће се успротивити пријему Србије у ЕУ ако се не реше та питања.

Почетак кампање

На скупу су говорили Фуад Баћићанин, Енис Имамовић и Бајро Гегић. Међу присутнима је виђен и реис ИЗ Србије Адем Зилкић. Мада избори још нису расписани, скуп СДА многи у Новом Пазару су доживели као почетак предизборне кампање.

– Ја ћу тражити да се заустави пријем Србије у Европску унију док се сва права Бошњака не реше. Као председник једне легитимне бошњачке странке нећу дозволити превару и нећу се задовољити козметикама, а људи да пате у кућама – нагласио је Угљанин. Он ипак верује да ће ова влада, која је, како је рекао, имала храбрости и воље да након 15 година разреши убиство Славка Ћурувије, решити многе неразјашњене злочине у Санџаку и тиме учврстити поверење између Санџака и државе.

Угљанин је раније тражио да Терзић оде из Новог Пазара, чак му је поручивао да треба да оде и из Србије, а повод за тадашње Угљанинове оптужбе било је привођење његовог сина (средњошколца) за које се касније испоставило да је било по закону.

Одмах после митинга, СДА је издала и званично саопштење у коме се не помиње Терзић, али се наглашава да се СДА двадесет година залаже за демократију, правну државу и борбу против криминала, за равноправност и поштовање права националних мањина и да је овај скуп био позив на разум и цивилизацијску заштиту грађана од бахатих појединаца.

(vesti-online)