Прочитај ми чланак

Стојановић: Најопаснија ствар у овој земљи је бити опозициони активиста

0

"Најопаснија ствар у овој земљи је бити опозициони активиста, малтретираће вас финансијски, малтретираће вам породицу, понекад и физички и сад рећи да је проблем у опозицији, да нема програм и да је неће народ је бесмислица, јер је опозција изшутирана, власт ју је уништила", оценио је у Утиску недеље политиколог Бобан Стојановић.

Према његовом мишљењу, живимо у нечему што се теоријски зове мафијашка држава, јер испуњава све критеријуме за то.

„Политичари су мафија, војска је мафија, полиција је мафија, питање је колико је и судство дубоко заглибило у све то. Овде не постоји разлика између државе, партије и мафије. То је све једна организација, то је Српска напредна странка, то је Александар Вучић“, рекао је Стојановић, додајући да се не слаже са оценом да је у таквим условима проблем у опозицији.

„За мене је такво објашњавање политичких односа као да петорица шутирају пребијеног лика на земљи, а онда дођемо ми као шести да га још једним ударцем довршимо“, објаснио је своје виђење политичке ситуације у земљи Стојановић.

У ситуацији када се опозиција суочава са свим са чим се суочава, најопаснија ствар у овој земљи је бити опозициони активиста, малтретираће вас финансијски, малтретираће вам породицу, понекад и физички и сад рећи да је проблем у опозицији, да нема програм и да је неће народ је бесмислица јер је опозција изшутирана, власт ју је уништила, нагласио је он.

Према његовим речима у таквим околностима, не може ништа да се уради, евентуално у Београду постоји шанса.

„Зашто? Зато што доминација власти почива на медијима и малтретирању грађана, у Београду је то мало мање и зато постоји некаква шанса. Надам се да ће опозиција бити довољно паметна да проба да угрози ту власт јер би то био озбиљан ударац за њу, али се некако плашим да са ових 30 колона, различитим наступима на различитим нивоима избора можда пропусти ту шансу“, истакао је Стојановић.

Добрица Веселиновић из покрета Не давимо Београд рекао је да им је „циљ да на изборе изведу велики број људи“.

„Тако што ће имати за кога да гласају, а у нашој визији су то програмске и вредносне колоне“, рекао је он у емисији Утисак недеље.