Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Изјава Бошка Обрадовића позив на пуч

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас, коментаришући објаву на Твитеру лидера Двери Бошка Обрадовића, да је то „позив на пуч и хапшење председника Србије“ и да се у тој поруци „јасно препознаје биће кривичног дела“.

Стефановић је, гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, рекао како он није ни судија ни тужилац и неће се мешати у њихов посао, а они треба да предузимају мере ако сматрају да нешто треба да раде.

„Ако овде, где се јасно препознаје биће кривичног дела, јасно позива на нарушавање уставног поретка, не препознају такву врсту дела, не знам где ће да је препознају“, сугерисао је Стефановић.

Његов коментар односи се на твит који је објавио лидер Двери Бошко Обрадовић позивајући „часне официре ВС и МУП да ухапсе Председника Србије због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије“.

„Због свега овог против Александра Вучића хитно треба да буде покренут кривични поступак!“, написао је на свом Твитер налогу Обрадовић.

Министар полиције Небојша Стефановић је, гостујући у емисји Ново јутро на ТВ Пинк, оценио је како се „ствара лажна подела“ шта је изјавио ко на опозиционој сцени, издвајајући Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и Вука Јеремић, рекавши како „их не треба одвајати јер су се они ујединили у освајању власти“.

„Суштински то је један тим. Ово је школски пример где Ђилас, Обрадовић и Јеремић позивају на пуч. Они позивају припаднике војске и полиције да ураде нешто што је противзаконито, а истовремено им прете да ће их смењивати када дођу на власт“, рекао је Стефановић, оценивши како је „постао манир опозиције“ да људима прете сменама кад дођу на власт.

Стефановић, који је и високи функционер владајуће Српске напредне странке, оценио је како „Ђилас, Јеремић, Саша Јанковић и Обрадовић виде да на изборима, где морају да питају ипак грађане да ли их подржавају, не могу добити подршку“.

Он најављује како се и убудуће може очекивати „само оваква врста кампањ“ и политика „‘ајде да урадимо нешто насилно, да нешто срушимо, а не размишљају како то утиче на економију наше земље“.

Стефановић је за ТВ Пинк нагласио како позив Обрадовића „није усамљени гест, већ политика опозиције“.

„Људи који позивају на убиство, на прогон и незаконита хапшења – шта је то ако није мржња? Политика целе опозије је мрзимо Вучића“, рекао је Стефановић, оценивши како опозиија жели да Србију врати „у банкрот“.