Прочитај ми чланак

Рат СНС-оваца: Вучићев тренер напао Гашићевог сина!

0

Прича о новом стадиону у Врању је за сада у другом плану јер је надмашује актуелна "утакмица" или мали спортски рат који воде руководство новофоримираног клуба Динамо ЈУГ и некадашњи председник и тренер угашеног суперлигаша из Врања Драган Антић Рецко. Актери приче су чланови владајуће СНС у Врању.

У актуелној ситуацији када некадашњи Суперлигаш ФК Динамо не постоји, а новоформирани Динамо Југ игра у Зони ЈУГ, четвртом рангу ФСС. У Врању су у току завршне припреме за почетак радова на изградњи новог стадиона.

Увид у овај пројекат, који је имао новинар Данаса, говори да је реч о спортском објекту који ће имати капацитет од 8.302 седишта на укупној површини од близу 28.000 квадратних метара. Објекат ће бити грађен на локацији садашњег стадиона код компаније Јумко и спада у четврту категорију стадионске инфраструктуре по правилима УЕФА. За изградњу ће бити уложено више од 18 милиона евра, а овај стадион је део државног пројекта који је иницирао председник Александар Вучић.

Ипак, прича о новом стадиону је за сада у другом плану јер је надмашује спортски рат који води руководство новофоримираног клуба Динамо ЈУГ и некадашњи председник и тренер угашеног суперлигаша из Врања Драган Антић Рецко. Обе зараћене стране припадају владајућој Српској напредној странци у Врању. Нови клуб је формиран под патронатом градске управе, док је Антић као блиски пријатељ Александра Вучића остао бар на тренутак усамљен јер тренутно фудбалске ствари посматра са стране.

Дејан Ивановић, челник Динама ЈУГ је на конференцији за штампу оптужио Антића да „дириговано врши опструкцију овог клуба“, желећи да спречи да клуб оствари своје амбиције да се већ у наредној сезони докопа Српске лиге.

– Врхунац Рецкове кампање против нашег клуба догодио се претходног викенда, када је дошло до физичког напада на наше фудбалере, по завршетку утакмице са екипом Јединства из Бошњаца у околини Лесковца. Нису нападнути само фудбалери, већ и навијачи који су пошли из Врања да пруже подршку свом клубу на гостовању. Нападнути смо потпуно неочекивано и без икаквог разлога, после меча који је одигран по свим правилима фер-плеја. Имам поуздану информацију да је нападом на наше играче и навијаче у Бошњацу директно дириговао Драган Антић Рецко, дајући телефоном инструкције из једног лесковачког ресторана како да нас домаћини што више повреде, шта да нам ураде. Да ли због таквог његовог односа према клубу неко од наше деце, који су ту где јесу само због фудбала и само јер желе да се баве спортом који воле, треба да остане инвалид – рекао је Ивановић.

Он је оптужио Драгана Антића за „опструкцију рада новоформираног клуба кроз претње играчима да не наступају за Динамо Југ, за не подношење финансијског извештаја о раду клуба који је под његовим руководством угашен“

Наводећи да за све што говори има доказе Ивановић је на крају рекао да је „иза некадашњег Динама остао дуг између 200 и 300 хиљада евра“.

Драган Антић Рецко, бивши председник и тренер ФК Динамо Врање, одговарајући на изнете оптужбе на његов рачун за портал Врање News рекао је „да не прати дешавања у вези са новоформираним градским клубом, као и да не признаје тај спортски колектив“.

– Не интересујем се за тај сељачки државни пројекат који су локални напредњаци, уз благослов Дарка Глишића, направили у Врању. То је машина за прање новца и пљачкање нашег града и ове сиротиње. Они не дају ни динара својих пара за клуб, већ имају намеру само да отимају – навео је Антић.

О разлозима због којих је Динамо иступио из такмичења у Пчињској окружној лиги Антић је оптужио руководство лиге али и актуелног председника Фудбалског савеза региона Источне Србије Влада Гашића, сина министра српске полиције.

– Намештали су нам своје судије уз помоћ чувеног бившег судије Данила Михајловића, да нас „масакрирају“ где год да играмо. А, њима је судила иста судијска тројка 15 утакмица заредом и опет ти велики фудбалски и спортски радници нису успели да буду први у „бетон лиги“, па су преваром, уз подршку Владана Гашића, исто великог спортског радника, ушли у Зону Југ. И ту су наставили, као и у општинској лиги, силом, уз помоћ судија, да по сваку цену освајају бодове. Сви клубови морају да им се склањају, а чак имају судије из Крушевца који долазе да им суде да би могли да победе – рекао је Антић.

Он је на крају рекао да ће они који га нападају „увидети врло брзо како и колико Врањанци воле ФК Динамо. То ће и ова власт осетити на следећим изборима, јер доста су нас пљачкали у име њихове деце“.

Спортска и фудбалска јавност у Врању је подељена, а јединствени су само у томе да „доброг старог Динама нема и неће га бити ускоро“, као када је 2018.године наступао први и последњи пут у Супер лиги Србије. До нове Супер лиге за Врањанце проћи ће време јер прво треба изградити стадион, а дотле неко већ „има план“ да паралелно „гради“ и нови клуб.

– А, кад будемо имали толики стадион ред је да имамо и суперлигаша, није битно ко ће у њему играти и да ли ће се он звати Динамо или некако другачије. Зна се ко о томе одлучује – коментаришу Врањанци фудбалску актуелност у свом граду и на југу Србије.