Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ ЗА СРБИН ИНФО: Вучићу, у Ужице стижу хиљаде Златибораца да те питају…

0

Због тога што су нам забранили да користимо воду одлучили смо да не примамо ниједну републичку инспекције у општину Чајетина, која долази по страначким налозима криминалаца из редова СНС, јер не желимо да дозвољавамо да неко злоупотребљава државне институције у приватне сврхе.

 

Ово за „Србин инфо“ поручује Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и лидер Здраве Србије и наводи примере како режим удара на једну од најразвијенијих општина у држави:

– Донет је правилник за коришћење воде посебно за нас, који се коси са правилником Светске здраствене организације у којем је проценат дозвољеног присуства никла у води драстично смањен. Људи који су тај правилник донели су директно постављени од СНС, а напредњаци су поставили и чланове инспекција који иду по Златибору и затварају локале. Тако су затворили 15-ак локала на периоде од 15 до 90 дана због укупне штете, по њиховим запсницима, од свега 6 000 динара!

Истовремено одборник СНС-а у општини Чајетина каже да инспекције долазе на Златибор зато што ја нећу да се повинујем правилима Српске напредне странке. Он је јасно поручио власницима лоала да инспекције не би долазиле да ја нисам председник општине или да сам члан СНС.

Занимљиво да инспекције које долазе у Чајетину и на тај начин поступају према златиборским локалима не залазе у Нови Пазар.

Јасно је да уколико величате Александра Вучића можете да радите шта хоћете, да кршите закон како хоћете, да се бавите криминалом, али ако не подржавате политику СНС – онда се изложени невиђеним притисцима.

Тако може да вам се деси у 21. веку, као нама, да вам једна политичка странка забрани да пијете воду коју пијету одувек и која је, према званичним подацима чак некад имала већи проценат никла него данас, па је била здрава за пиће. Занимљиво је да је ову исту воду, коју нам напредаци забрањују да пијемо, до пре пар година пио и град Ужице и тада је била све време здрава за пиће.

Зато сам ја лично поручио Александру Вучићу да кад буде дошао у Ужице да промовише свој програм, да ће доћи нас пет-шест хиљада Златибораца, да га питамо да ли су Чајетина и Златибор Србија или живимо у некој другој држави, пошто за нас постоје друга правила у односу на њих.

Златиборци су одлучни да не дозволе да се над њима врши политичка дискриминација, нити над њиховим гостима, тако да ћемо сачекати председника Вучића да му поставим конкретна питања не само о води него и о другим стварима.

Вучић да је хтео да уважава опозицију, он би посетио општину Чајетину и као премијер и лично би се уверио у све ово о чему сам причао, а не да његови послушници и криминалци из локалног нивоа преносе информације онако како они мисле да треба да пласирају да би заштитили своје криминалне радње. Управо због својих криминалних радњи и нападају оне који раде поштено свој посао,.

Јавна је тајна да криминалци из СНС управљају комуналним инспекцијама данас у Србији. Због тога су једногласно сви одборници, који чине власт у нашој општини, донели одлуку да не примамо ниједну републичку инспекције у општину Чајетина, која долази по страначким налозима криминалаца из редова СНС, јер не желимо да дозвољавамо да неко злоупотребљава државне институције у приватне сврхе.

Ми ћемо тужити републичке државне органе који раде по налозима ових криминалаца, јер све што ми у Чајетини радимо, радимо у складу са законом, а они који крше закон и Устав по питању Косова морају да се науче тиме да опште добро не смеју да користе у личне и страначке сврхе.

Овакав однос републичких власти према Златиборском округу сигурно ће дати резултат да се протести додатно омасове у Ужицу. Ми нисмо имали намеру да организујемо протесте у Чајетини, али после овог скандала са водом намеравамо да их организујемо.

Та њихова злонамерна ружна, нехумана, надмена и бахата акција према нама сигурно ће изазвати реакцију да се народ пробуди и устане у заштиту својих ресурса – истиче Милан Стаматовић за „Србин инфо“ .

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!