Прочитај ми чланак

На Златибору ниче нова гондола дуга 14 километара

0

Председеник општине Чајетина Милан Стаматовић најавио је пројекте који ће се реализовати на територији те општине.

Истакао је да је најважнији пројекат нова гондола која ће ићи од Торника до Прибојске бање у дужини око 14 километара.

Нову фазу у развоју Златибора, Стаматовић је најавио током студијске посете туристичких новинара и људи од утицаја у области туризма Златибору, коју су заједнички организовали Туристичка организација Златибор и Туристичка организација Србије, наводи се у саопштењу општине Чајетина.

„Око Рибничког језера планирамо да изградимо нови центар Златибора, такозвани Златни град“, рекао је он.

Како је најавио Стаматовић, то подразумева изградњу голф терена, као и вила и хотела, тако да ће овај део планине изгледати много модерније и савременије.

„Од језера ка центру насељеног места Златибора граде се спортски терени, петнаестак у првој фази изградње, првенствено за припреме спортских екипа. Груби радови на припреми терена су већ скоро завршени и у овој години ћемо радити на оним такозваним финим радовима то јест на постављању свих инсталација, хибридне траве са вештачком подлогом, као и на изградњи пратећих садржаја поред самих терена“, рекао је председник општине Чајетина.

Додао је да се ради и на постављању новог цевовода са Сушичких врела у дужини од 17 километара.

„Већ смо урадили прву половину цевовода и у другој половини године можемо очекивати да вода са Сушичких врела буде на Караули на Златибору“, најавио је он.

Како је истакао, план је да на Златибору, након реализације свих пројеката, борави милион посетилаца годишње, што подразумева око 10 милиона ноћења.