Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Руска војна мисија у Србији – спас од Вучићеве безусловне капитулације

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС)у којој се захтева државног врха Србије да се, ради заштите територијалног интегритета Србије, јужна српска покрајина, на одређено време, уступи Руској Федерацији.

Захтевамо од Владе Србије да коначно престане да крши Резолуцију Народне скупштине о војној неутралности Србије и да, ако већ није способна да „откаже гостопримство“ окупаторима који су се силом уселили на Косово и Метохију (КиМ) и тамо формирали своју НАТО базу, најхитније, пре него што тзв. бриселски дијалог буде завршен безусловном капитулацијом Србије пред терористима Тачијем и Харадинајем, позове у помоћ руску војну мисију, а као знак добре воље према Москви, за почетак, одмах додели дипломатски статус Српско-руском хуманитарном центру у Нишу – изјавио је председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић, истичући да, у овом циљу, није за одбацивање ни идеја да се, ради заштите територијалног интегритета Србије, јужна српска покрајина, на одређено време, уступи Руској Федерацији.

– Ово није само став Здраве Србије и дела опозиције, него и већине гласача владајуће коалиције, а да ни руска страна није имуна на овакве иницијативе показује и недавни став високог функционера Јединствене Русије и Државне думе Русије Сергеја Железњака, који је, иначе, хорски прећутала Вучићева медијска артиљерија, да би евентуално прихватање захтева Европске уније (ЕУ) да се потпише сепаратни споразум између Београда и Приштине довео не само до територијалног распада Србије на НАТО протекторате, већ и до губитка правних могућности да се руководи Резолуцијом 1244, као основним међународним законом који гарантује суверенитет и територијални интегритет наше земље – изјавио је Стаматовић,.

Лидер Здраве Србије је упозорио и саморекламерског „русољуба“ Ивицу Дачића да престане да манипулише братским емоцијама грађана Србије и Русије и испуни своје обећање од 5. маја 2017. године да ће, „најкасније до 12. маја прошле године“, у Влади Србије покренути иницијативу за давање дипломатског статуса службеницима Центра у Нишу.

– Ствар је ту више него јасна: или Дачић опасно лаже братску Руску Федерацију или Александар Вучић и Ана Брнабић забијају нож у леђа Владимиру Владимировичу Путину. Дакле, неко од њих троје или, најбоље, све троје – мора да сноси политичке консеквенце за издају интереса Републике Србије и њених грађана – упозорио је Стаматовић.