Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Дачићу, дај дипломатски имунитет Руском центру у Нишу

0

Изјава Милана Стаматовића, председника општине Чајетина и лидера Покрета ''За здраву Србију'' у којој захтева да Ивица Дачић као вршилац дужности председника Владе Србије, данас са Економског форума у Санкт Петербургу предложи давање дипломатског имунитета представницима Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

„Као вршилац дужности председника Владе Србије Ивица Дачић има идеалну прилику да већ данас, са Економског форума у Санкт Петербургу, докаже да није политичка крпа Александра Вучића, тако што ће послушати скоро акламативну вољу грађана Србије и јасно најавити да ће влада којом тренутно председава предложити Народној скупштини давање дипломатског имунитета представницима Српско-руског хуманитарног центра у Нишу”,- изјавио је данас председник општине Чајетина и вођа Покрета за здраву Србију Милан Стаматовић.

Oн је подсетио још првог потпредседника да Влада Србије, сходно Уставу, није пала, већ је само њен дојучерашњи председник побегао са мегдана усред битке и склонио се у хладовину функције председника Републике.

– Дачић, чија тајна опстанка у, мање-више, свим властима од 2000. наовамо лежи управо у чињеници да је грађане и домаћу јавност убедио у то да је он некакав „руски играч“, мора, истовремено, у ових двадесетак дана свог мандата да оформи и постави на ноге једну посебну државну институцију за сарадњу са Руском Федерацијом, а не да се вади на „технички мандат“ и сличне измишљотине – рекао је Стаматовић, наглашавајући да за такве две одлуке Дачић има подршку „Здраве Србије“, али и свих Златибораца који су, једини у Србији, већ оформили Регионалну канцеларију са економску сарадњу са Русијом. Уколико не повуче ова два потеза и настави да пренебрегава тричетвртински став грађана Србије, Дачић ће тиме – упозорава Стаматовић – и формално, постати саучесник у издаји Србије и признавању НАТО окупације наше земље.

БОНУС ВИДЕО

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић, у емисији „Дебате” говори о „Београду на води” и како СНС режим пљачка унутрашњост Србије. Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.