Прочитај ми чланак

ШТА ТО ПРИЧАШ ЛАЗО: Мирослав Лазански – Вучић има визију, СНС је најбољи

0

lazanski_620x0

Кандидат за посланика на листи СНС Мирослав Лазански разговарао је данас са грађанима Ниша и поручио да је коалиција коју води премијер Александар Вучић најбоља опција за будућност Србије због чега је, каже, и одлучио да им се придружи

– Вучић има визију, то је најважније, ја у њему то видим и зато сам на листи СНС- рекао је Лазански и додао да није „политичар од искуства“ и да грађанима само може да каже да је напредњачка коалиција најбоља за будућност Србије: Ја не видим боље, каже Лазански.
Упитан који су били његови мотиви да се нађе на тој листи, Лазански одговара да је задовољан спољном политиком коју води влада, али и економском, јер се ствари покрећу напред.

Подсећа и да је влада на чијем је челу Вучић, једина у Европи, осим Белорусије, која није увела санкције Руској Федерацији, и да то треба поштовати.

Добро је, додаје, што имамо добре односе и са Истоком и са Западом, јер је Србија мала земља која се не може инатити са светским силама.

– Кад кажу да се нисмо определили, ја кажем да јесмо – да са свима будемо добро- рекао је Лазански и додао да је Вучић нашао прагматичну опцију добрих односа са свима.

Поздравља и то што Србија није ушла у НАТО, али је обезбедила одличне односе са том организацијом, који су и неопходни, не због љубави, већ зато што НАТО колико толико чува Србе на Косову.

Кад је реч о економији, Лазански каже да се ствари полако крећу на боље, иако примећује да народ на овим просторима никад није задовољан економском ситуацијом.

Он оцењује да је привреда стабилизована, ако имамо у виду поплаве, санкције, ратове и девастирану економију, да је валута стабилна и отворен приступ свиим међународним монетарним тржиштима.

Лазански додаје и да се људи запошљавају, да се то види у Нишу где се отварају нови погони…

Додаје да је криза свуда у свету и да нигде није идеално, ни у Немачкој, ни у Италији, ни у Француској.

– Ми увек тражимо идеалну позицију, такав смо народ. Нема идеалне позиције, има само крвавог и мукотрпног рада и корак по корак грабљења ка бољој будућности- рекао је Лазански.

На трибини је говорио и градоначелник Ниша Зоран Перишић.

(Танјуг-Информер)