Прочитај ми чланак

СРС: Спречили смо да преко Есмарка Американци опет опљачкају Србију

0

srs1

Српска радикална странка саопштила је да је, од 4. децембра 2014. па до 5. фебруара 2015., у три наврата на конференцијама за медије упозоравала јавност о „припреми штетне приватизације Железаре коју су проводили Вучић и Кирби“.

– Раскринкали смо на време њихове планове и успели да спречимо највећу пљачку грађана Србије, истичу из Српске радикалне странке – саопштавају из СРС подсећајући да је „прву штетну приватизацију спровео је ДОС-овски режим 2003. године“.

– Иако је за Железару најбољу понуду дао кинсеко-италијански конзорцијум који је био спреман да финансира производњу на месечном нивоу преко 60.000 тона, и на тај начин би се елиминисало свако даље субвенционисање од стране државе, онда су се опет умешали Американци и амбасадор Кирби и с Вучићем кренули у медијско-популистичку кампању да је Есмарк заправо једина фирма која може „спасити“ Железару.

План им је био да Американци преко Есмарка уђу у Железару, направе нове дугове, преузму комплетну државну дотацију од 50 милиона долара (дакле, они би уложили 28 а извукли 50 милиона) затим прогласили банкрот, с образложењем кризе у Украјини, недостатком сировина и скупим транспортом. Директна и индиректна штета би износила преко 450 милиона евра – објашњавају у СРС.

Из СРС сматрају да су објављивање података о штетности уговора са Есмарком, управо радикали и Војислав Шешељ спречили склапање овог уговора.

– Десило се оно што нам је управо био циљ, а то је да их спречимо да не направе енормну штету држави тиме што су обећали да имовину дају ни за шта. Да дају двогодишњу субвенцију будућем партнеру, а да за покриће имају само усмено обећање да ће у наредних пет година тај партнер, Есмарк, уложити у Железару 400 милиона евра. Влада даје учешћа разним сатрапима криминалцима, белосветским протувама који се појављују у сличним ситуацијама као лешинари, и чине све да искористе прилику за милионску пљачку.

Српска радикална странка, чим дође на власт, знаће да регулише и статус Железаре, и да нађе добре партнере, и да спроведе приватизацију. Наравно, то неће бити пљачкашке корпорације, попут Есмарка и његове филијале у Амстердаму, која се ничим другим и не бави, него отимачином где год успева да прође са својим понудама и и захтевима – истичу из Српске радикалне странке.