Прочитај ми чланак

СРС: Прихватање споразума је капитулација

0

Kosovo je obraz Srbije

 

Пред око 10.000 грађана окупљених на протестном скупу под називом „НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ!“, заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић рекао је да „Бриселски споразум нема никакву правну снагу јер је супротан Уставу Републике Србије, Резолуцији Савета безбедности број 1244 и националним интересима српског народа.“

Шаровић је одбацио идеју о одржавању референдума о Бриселском споразуму јер, како је рекао „Српском народу не треба референдум да бисмо знали да ли је Косово и Метохија српско. Референдум је потребан непријатељима Србије јер другачије не могу избрисати Косово и Метохију из Устава Србије и претворити га у терористичку ‘државу Косово’“.

Упрос томе што Војислав Коштуница није прихватио позив Немање Шаровића на успостављање јединства међу политичким странкама које се супротстављају предаји Косова и Метохије, Шаровић је рекао да је за „Српску радикалну странку Косово и Метохија као и Српство изнад личних и страначких интереса, те да ће радикали и даље инсистирати на јединству у борби против издајничког режима“.

Српска радикална странка одржала је данас протестни скуп у центру Београда на којем је оцењено да прихватање предлога бриселског споразума о северу Косова и Метохије представља капитулацију Србије.

Заменик председника те странке Немања Шаровић истакао је да нико нема мандат да крши устав Србије, резолуцију 1244 и да се одрекне Грачанице и других српских светиња на Косову и Метохији.

Шаровић је рекао и да радикали сматрају да није потребан референдум на којем би се грађани изјаснили да ли је Косово у саставу Србије, јер то пише у њеном Уставу.

Протести које је започела СРС, додао је Шаровић, неће се смирити, а та странка наставиће да пружа подршку српском народу у јужној покрајини.

„Народ без историје је народ без будућности. Данас се мора јасно изјаснити да ли смо спремни да се боримо за Србију“, рекао је Шаровић уз оцену да се Србија данас дели на патриоте и издајнике.

И потпредседник СРС Зоран Красић, говорећи о Уставу Србије и Косову и Метохији, рекао да не може да се расписује референдум с питањем да ли је Косово и Метохија део Србије,

Он је оценио и да актуелна власт не води “државотворну политику као и да више воли Европску унију од Србије“.

Представници СРС навели су и да је прихватање бриселског споразума само први корак у „цепању“ Србије и да се Вашингтон и Брисел неће зауставити на томе, већ ће радити и на одвајању Војводине и рашке области од Србије.

На скупу су, осим присталица СРС, били и чланови „Двери“, СНП Наши и Образ.

Учесници скупа носили су транспаренте на којима је између осталог писало „Косово је образ Србије“, „Косово није кофер, данас издаја, кад-тад робија“, као и заставе СРС, Двери, Образа, заставе са ликом лидера радикала Војислава Шешеља и Србије.