Прочитај ми чланак

СРПСКА – ПРОРУСКА СТРАНКА: Представљена нова партија СТОП у Ист. Сарајеву

0

Данас је у хотелу Београд у Источном Сарајеву је одржана прва пресс конференција новоосноване Српске традиционалне ослободилачке партије.

Ова пресс конференција је била прво званично обраћање ове партије широј јавности, а уједно и упознавање упознавање јавности са програмом партије. Окупљеним представницима седме силе су се обратили Предсједник парије Вања Елез, предсједник актива младих СТОП-а Синиша Милошевић и члан главног одбора партије Срђан Елек.

Предсједник парије и кандидат за предсједника Републике Српске испред Главног одбора ове партије, на предстојећим изборима 2018. Вања Елез је упознао присутне са основним циљевима партије.

Међу основним циљевима како Елез наводи су: „Повратак суверености коју су власти у РС и БиХ олако препустиле међународним институцијама испуњавајући директиве страних центара моћи, што је земљу довело у стање тоталног колапса. Комплетна друштвено-економска ситуација у Републици Српској је веома лоша, а то је све продукт „рада“ власти у протекле 22 године. Преношење надлежности, пљачкашке приватизације, затварање предузећа, без икаквог економског програма су резултати политике коју трпимо и због које се народ исељава у већем обиму него и за вријеме претходног рата“ – рекао је Елез.

Испред актива младих обратио се Синиша Милошевић који је рекао да: „Млади данас не виде никакву перспеткиву у нашој земљи, и гледају како да што прије оду одавде. Зато је потребно да се млади мобилишу и што прије нешто предузму како би се овај катастрофални тренд зауставио. Издвајања за образовање су недовољња и то младима највише смета.“

Окупљенима се обратио и Срђан Елек као члан Главног одбора СТОП-а које присутне госте и новинаре обавјестио да је на сједници Главног одбора једногласно одлучено да предсједник партије СТОП буде и кандидат за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима.

Након тога предсједник партије Вања Елез је још додао:“ Да ће СТОП своју политику заснивати на односима са Русијом и земљама БРИКС-а као највећом економском снагом на свијету, а да ће инсистирати на прекиду слуганске политике према ЕУ коју води владајућа шесторка у Републици Српској, те да је сасвим јасно да све владајуће странке у Републици Српској, њих шест у оба блока, имају потпуно исти програм који се покаозао погубним и за Републику Српску, али и за БиХ у цјелини.“

На питање новинара како мисли да проведе своје политичке идеје, Елез је одговорио: „Много је свијетлих примјера земаља које су одбиле неолиберални концепт и које су одбиле ЕУ. Исланд, Норвешка, Швајцарска су најбогатије Европске земље а одбиле су бриселске директиве и прекинуле преговоре. Чак и у ЕУ постоји Вишеградска четворка која одбија директиве из Брисела. Новца данас има на разним странама, али тамо гдје ћемо га ми тражити нећемо бити условљени ММФ-овим лихварским условима на уштрб наших грађана.“

На питање која ће бити прва одлука уколико буде изабран за предсједника Републике Српске, Елез је одговорио да ће одмах учинити све да се прекину уцјењивачки преговори са Европском Унијом.