Прочитај ми чланак

СРБИ БИ ДА ВЛАДАЈУ СВЕТОМ: Србија добија место првог човека у Уједињеним нацијама?

0

ujedinjene-nacije-tjub-650x390

Бивши председник Србије и лидер СДС-а Борис Тадић намерава да се укључи у трку за место генералног секретара Уједињених нација, а недавно је затражио и подршку Француске.

Бивши председник Србије и лидер СДС-а Борис Тадић намерава да се укључи у трку за место генералног секретара Уједињених нација, сазнају Вечерње новости.

Према сазнањима овог листа некадашњи први човек државе увелико лобира за своју кандидатуру, а недавно је затражио и подршку Француске.

Наиме 16. јула министар спољних послова Француске Лоран Фабијус примио је свог претходника Филипа Дуст Блазија, који је дошао у друштву Божидара Ђелића, некадашњег вицепремијера Србије. Блази је информисао свог наследника да бивши председник Србије Борис Тадић намерава да се кандидује за наследника Бан Кимуна и да је затражио помоћ званичног Париза.

tadic jeremic 0

Тиме се трка за прву фотељу на Ист Риверу захуктава, јер се од раније као кандидат помиње и бивши министар спољних послова Вук Јеремић.

Саветница Бориса Тадића Марина Комад каже да лидер СДС-а није размишљао о кандидатури за генералног секретара УН, нити је тражио подршку.

Извор: Вечерње новости/Телеграф.рс