Прочитај ми чланак

СРБИЈА се у једном дану задужила 3.2 милијарди €, стоп уништавању домаће привреде

0

Професор доктор Душко Кузовић, испред покрета Ослобођење, реаговао је на вест потписивања уговора министарства грађевинарства и кинеске компаније CRBC.

Министарство грађевинарства Србије и кинеска компанија CRBC потписали су комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи комуналне инфраструктуре у Србији.

„Домаће фирме се затварају, јер немају посла, радници остају без плата, деца без будућности, а министар Томислав Момировић са осмехом 3.2 милијарде евра даје странцима да воде посао“, наглашава проф. др Душко Кузовић.

Такође, потписан је и комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на изградњи инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада у Србији, чија је вредност невероватних 3,2 милијарде евра.

Такође, Душко Кузовић је навео и податак да у Србији има преко 30 000 инжењера и да су они посветили живот својој професији, јер се та струка не може за трен научити нити диплома купити, као и да ће за све ово што власт ради, једнога дана одговарати пред судом.

„За то ћете одговарати и ви и саучесници из иностранства који су вас свели на оловку која у име народа потписује токсичне уговоре, а у корист страних компанија“, рекао је Кузовић у саопштењу и додао да мора да се престане са уништавањем домаће привреде.