Прочитај ми чланак

Државна управа је последња линија одбране од агресије

0

Издаја државе се дешавала управо на местима где је требало да је бране.

Овом систему нема поправке, мора се градити изнова, на новим начелима и са новим људима.

Потребан нам је човек. Родољубље мора да буде суштина сваког бића запосленог у државним институцијама. Видели смо како изгледа друшво вођено од људи којима је приоритет новац. Високе моралне вредности, које стоје у нашој традицији, морају бити уграђене у сваког који преузима да води било коју институцију у нашој домовини.

Колективно спасење је једино могуће. Интегративна снага љубави се први пут у историји показала слабија од интегративне снаге новца. Наш задатак је да то променимо.

Време је да питамо “Шта је то национализам?” Оно шта сте чули о њему верујте није тачно. Национализам је љубав (а не мржња), разумевање, укључивање, учење, помоћ, подршка, сарадња, благост, рад на себи, поштовање своје традиције (али и туђе), линија тежег пута (а не “линија мањег отпора”), људскост, умереност, пријатељство, рука помоћи а не претње, одлучност, истрајност, пожртвованост, јунаштво, захвалност за жртву и дато.

Треба имати меру у узимању из природе. Бог је дао довољно сваком народу да живи и задовољи потребе, али не и похлепу. Јаз између наших потреба и наше похлепе оставио је нама да савладамо; и то не отимањем од другог и природе већ радом на себи.

Традиција на учи. Умереност у узимању, и од природе и од другог човека, је део наше традиције, погледајмо историју мало пажљивије: питајте деду које дрво сече за огрев, како поштује извор воде, где гради кућу да сачува обрадиву земљу.

Љубав је кључ свега. Ваља преуредити не само државни апарат и институције, већ комплетно друштво, а најпре нас саме. Мислим да је кључ свега љубав, и да ћемо све лако учинити ако пронађемо у себи љубав: за себе, за друге и за домовину!

Добро чини, па се добру надај!