Прочитај ми чланак

СНС: Застрашујуће измишљотине Чедомира Јовановића

0

Београд – Српска напредна странка оценила је данас „да су застрашујуће измишљотине које Чедомир Јовановић пласира у јавности о челницима Српске напредне странке, у покушају да прикрије своје и деловање својих чланова и учешће у корупционашким аферама у којима су оштећени грађани Србије“.

СНС у саопштењу истиче да је потпредседник Главног одбора те странке Небојша Стефановић „одржао данас мирну и демократску конференцију за новинаре испред зграде Скупштине Града Београда“ заједно са одборницима СНС на којој је затражена промена Статута Града.

Та странка уједно пита лидера ЛДП да ли покушава да забрани другачије мишљење и да одреди функционерима других странака шта смеју и где да кажу.

„Познато нам је деловање Јовановића, који очигледно врло добро зна шта су препади, али је и сада јасно да он никада неће пружити одговоре на питања одакле му огромно богатство, луксузне виле, џипови, новац за приватизацију „Фиделинке“, новац у износу трогодишње посланичке плате за одлазак на луксузне дестинације и каква је његова улога у аферама које су пратиле рад предузећа ‘Београд пут'“, наводи СНС .

СНС сматра да је „очигледно да огроман страх од откривања истине“ диктира понашање Јовановића, „који реагује једино када треба да заштити неке од тајкуна или своје корупционашко деловање“.

На тој конференцији за новинаре, наводи СНС, Стефановић је тражио заштиту права Београдјана и изнео шта све у Београду може да буде боље и на који начин градска власт може квалитетније да функционише.

Наопредњаци наглашавају да ће наставити беспоштедну борбу против корупције и криминала и да ће увек штитити интересе градјана Србије на свим нивоима, „без обзира на бесмислене нападе Јовановића и његових тајкунских ментора“.

Лидер ЛДП је нешто раније данас оценио да је председник Скупштине Србије Небојша Стефановић прекорачио све границе својих права и угрозио углед парламента, организујући, како тврди, препад на Скупштину града Београда и претварајући неспоразуме у својој коалицији у јавни скандал.

 

(Танјуг)